Liever tappen dan een balletje trappen voor Martin Hakkert van vv Wadenoijen

0
588
Wadenoijen_barman_foto

Martin Hakert (54) loopt al een jaartje of 35 rond bij VV Wadenoijen. Voetballen deed hij er nooit. Hij kwam gezellig kijken bij zijn kameraden en bleef na de wedstrijd een biertje doen. Nu tapt hij ze zelf en heeft sinds een jaar de barcommissie onder zijn hoede genomen.

¨Ik ben zo’n 35 jaar geleden bij VV Wadenoijen terechtgekomen omdat al mijn vrienden hier speelden. Die gingen allemaal op zondag naar het voetbal en dan kwam ik vaak kijken. Het was geregeld erg druk achter de bar en dan ging ik lege glazen verzamelen voor de vrouwen die toen achter de bar stonden.̈ Die behulpzaamheid beviel het barpersoneel wel en Hakert zegt dat zij hem grappenderwijs overhaalden om ook achter de bar van dienst te zijn. ̈ `Kom, tap maar een biertje!´ Riepen ze dan. Nou, drie decennia later sta ik er nog steeds¨.

In die jaren dat Hakert vrijwilliger is geweest liep het niet altijd even gesmeerd met het barpersoneel. ¨Tot vorig seizoen deelden we gewoon ouders in om eens in het jaar een bardienst te draaien. Dat viel niet altijd mee. Het kwam vaak voor dat er iemand niet kwam opdagen of iets in die trant. Toen heb ik bij de huidige voorzitter Kees van Eck geopperd om het anders aan te pakken. Ik wilde een vaste barcrew. Dat leek Kees een goed idee en ik ben gelijk begonnen met rondbellen. Diezelfde avond had ik al vijf man bij elkaar die bereid waren om daar deel van uit te maken.¨

Uiteindelijk groeide die groep uit tot veertien mensen, waardoor de barcrew nu als een huis staat. ¨We zijn erg tevreden met hoe we het hebben opgelost. Voorheen hadden we op zaterdagen veel problemen met de barbezetting, omdat we vrij veel jeugdteams hebben. Nu hoeven onze vrijwilligers maar één keer in de zeven weken op zaterdag een dienst te draaien.̈ Iets wat ze allemaal vanuit liefde voor de club doen, stelt Hakert: ¨Het zijn allemaal mensen met een band met VV Wadenoijen. Zo zijn er een paar spelers, een paar ex-spelers en wat ouders die ons helpen.¨

Zijn eigen toewijding komt dan ook voort uit die band die Hakert over de afgelopen 35 jaar opbouwde met de club. ¨Er lopen hier heel veel jongens rond die ik van oudsher ken. Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn en ook veel nieuwe leuke mensen te ontmoeten. Zo heb ik altijd een goede band met de jonge jongens en meiden en vind het ook mooi om te zien hoe die doorstromen naar de hogere elftallen.¨

Een hoogtepunt van het jaar op VV Wadenoijen is volgens Hakert het slotfeest. Dan wordt er overdag een toernooi voor de jeugd georganiseerd en ́s avonds spelen de senioren een vier tegen vier toernooi. Daarna is het tijd voor een BBQ en natuurlijk een mooi feestje. ¨Mij draait het helemaal niet om het voetbal. Het klinkt misschien gek, maar daar heb ik weinig mee. Meestal loop ik tijdens de wedstrijd naar binnen en hoor ik later wel wat het is geworden. Nee, de gemoedelijkheid en gezelligheid. Dat is waar ik het voor doe. ̈

Klik op VV Wadenooijen voor de laatste artikelen over de club
Klik op VV Wadenooijen voor meer informatie over de club