Leon Kimwanga van RBC JO-16 1 is een jongen met veel ambitie

0
948
Leon Kimwanga RBC Roosendaal

Vandaag spreken wij met Leon Kimwanga, de 15-jarige linkshalf annex links back van RBC JO-16 1. Leon is afgelopen zomer van VV Zundert overgestapt naar RBC Roosendaal, hij wil zich verder ontwikkelen en volgens hem is RBC daarvoor de perfecte plek.

Carrière
Leon Kimwanga werd toen hij vier jaar was getipt door zijn vriend Kevin over de open dagen bij VV Zundert. Leon bezocht deze dagen en hij was gelijk verkocht. ‘’Zo waar begon ik met voetballen bij de club en is mijn voetbal hartje ontstaan.’’

Leon heeft vervolgens tien jaar bij VV Zundert gespeeld en is sinds de zomer actief bij RBC Roosendaal. Het eerste seizoen bij RBC begon stroef voor Leon, maar hij komt steeds beter in zijn spel en voelt dat hij nu echt op zijn plek zit. In de eerste en tweede fase scoorde Leon nog niet. Toch merkt hij dat hij stappen aan het maken is bij RBC. Ook kent hij de jongens nu beter, daarom is hij ervan overtuigd dat die eerste goal er zeker aan zit te komen. Leon ziet RBC als de beste plek waar hij momenteel kon zitten. Hij kan zich ontwikkelen door de extra training opties en de meerdere fysiotherapeuten.

Hoogte- en dieptepunten
In zijn nog prille carrière ziet Leon het kampioenschap met de JO13-1 bij VV Zundert echt als hoogtepunt. Dit kampioenschap werd behaald onder leiding van trainers Rinus van Dongen en Bryan Lammerse en teammanager Mathy Oppatja. Deze personen waren echt belangrijk voor Leon en hebben hem veel geleerd. Naast dit kampioenschap is Leon trots op nog twee andere kampioenschappen bij VV Zundert en op het aangenomen worden bij RBC.

Het dieptepunt voor Leon is het laatste seizoen dat hij speelde bij VV Zundert. Leon en zijn team draaide toen een slecht seizoen. Dat was ook het moment dat Leon besefte dat hij weg moest om zichzelf ergens anders verder te ontwikkelen.

Als doel heeft Leon om ontdekt te worden door een profclub. Ook ziet hij in zijn spel dat hij zijn zwakke been nog kan verbeteren en dat hij zijn snelheid beter kan inzetten.

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club.