Lekkerkerk speelt voor 9e keer gelijk: 2-2 tegen Dilettant

0
    151

Om een grote kans te hebben om de nacompetitie te ontlopen moest er gewonnen worden tegen Dilettant. De uitwedstrijd was geëindigd in 1-1 na een gelijk opgaande wedstrijd die niet heel hoogstaand was. De tegenstander had een rommelige week achter de rug na een ware “trainerssoap”. Lekkerkerk hoopte daarvan te profiteren.

Vanaf het begin was de speelwijze van de gasten uit Krimpen duidelijk. Vanuit een gesloten verdediging probeerden ze de thuisploeg met scherpe counter via vooral Remco Mulders te verrassen. Lekkerkerk kreeg het initiatief en probeerde met combinatievoetbal tot kansen te komen. Grote mogelijkheden leverde dat niet op voor het doel van de keeper van Dilettant. De ijverige Bart Sterrenburg was moeilijk te stoppen voor zijn directe tegenstander maar ook uit de dreiging van Bart kwamen geen mogelijkheden. De snelle counters van de gasten leverden in het eerste kwartier ook geen grote kansen op. Na zeventien minuten kreeg Dilettant een counter waaruit uit een rommelige situatie bij de eerste paal de bal ineens achter keeper Robin Schiedon belandde. Dilettant had waarop het gehoopt had, een 0-1 voorsprong, verkregen uit een counter of een spelhervatting. Vanaf dat moment moest Lekkerkerk dus in de achtervolging en ging het nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. In de 25e minuut lag de bal er bijna in. Een prima poging van aanvoerder Pim Molenaar belandde op de onderkant van de lat. Helaas voor Lekkerkerk stuitte de bal net voor de lijn weer het veld in. Toch ging Lekkerkerk niet bij de pakken neer zitten en bleef het aandringen. De gasten daarentegen bleven loeren om een snelle uitbraak, zonder dat ze daarbij echte grote kansen creëerden. Toch bleef het voor Lekkerkerk wel oppassen voor de uitbraken.

In de 40e minuut kreeg Jeffrey Altheer nog een mooie schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied nadat hij de bal via zijn hand meekreeg. De scheidsrechter zag dat echter niet. De poging van Jeffrey ging helaas naast het doel. In de 45e minuut viel de verdiende gelijkmaker toch nog voor rust. Jeffrey Altheer was uitgeweken naar de zijkant en kreeg daar de bal aangespeeld. Hij zag Pim Molenaar opstomen door het centrum en gaf een afgemeten voorzet die door Pim prachtig werd binnen gekopt. Een prima moment voor Lekkerkerk om de gelijkmaker binnen te koppen. Na deze goal floot de prima arbiter gelijk voor rust. De enige beslissing waar vraagtekens bij waren, was de eerste snelle gele kaart voor San Molemaker voor een stevige ingreep, waarbij bij soortgelijke overtredingen daarna geen kaarten volgden.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Dilettant bleef loeren op snelle counters en Lekkerkerk probeerde op de helft van de tegenstander de voorsprong te nemen. In het eerste kwartier was Lekkerkerk duidelijk de bovenliggende partij en kwamen de gasten niet of nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van Robin Schiedon. Lekkerkerk werd steeds wat gevaarlijker en de 2-1 kon op dat moment eigenlijk niet uitblijven. In de 59e minuut viel die dan ook. Na een goeie aanval over de rechterkant kreeg Mark de Jager de bal van Nils van Niekerk. De goeie voorzet van Mark werd op waarde geschat door Jeffrey Altheer die prima binnen kopte. Zo had Lekkerkerk de, op dat moment, verdiende voorsprong.

Dilettant ging vanaf dat moment wat nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en drong meer aan op de helft van Lekkerkerk. De thuisploeg kreeg in de omschakeling een paar goeie kansen op de beslissende 3-1. Helaas kreeg Bart Sterrenburg uit een moeilijke hoek de bal net niet in het doel toen hij alleen voor de keeper van Dilettant kwam. Ook Alex Velsink had te veel tijd nodig toen hij de bal voor zijn voeten kreeg op zes meter van het doel. Daardoor kon de keeper van de gasten toch nog redding brengen. Na de 70e minuut kreeg Lekkerkerk minder grip op het spel van Dilettant had het een aantal overtredingen rondom het strafschopgebied nodig om het gevaar te beteugelen.

In de 76e minuut kregen de gasten uit Krimpen wederom een vrije trap op 25 meter van de goal van Robin Schiedon. De aanvoerder van Dilettant ging achter de bal staan en schoot hard en laag en met een curve de bal op doel. Keeper Robin Schiedon raakte de bal nog wel, maar kon zijn hand net niet genoeg achter de bal krijgen. Zo stond het weer gelijk: 2-2. Na deze goal probeerde Dilettant door te drukken om de overwinning toch nog binnen te slepen en kreeg Lekkerkerk het lastiger. De thuisploeg kwam nog maar sporadisch op de helft van Dilettant. De bezoekers daarentegen waren nog een paar keer dicht bij de 2-3. Goeie acties van Robin Schiedon en met name Floyd Versluis voorkwamen een tegentreffer. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor einde wedstrijd.

In de Nederlek-derby heeft Lekkerkerk met een prima instelling en een collectief behoorlijk goede wedstrijd alles gegeven voor een goed resultaat. Na een wedstrijd waarin een loerende ploeg uit Krimpen duidelijk voor een resultaat naar Lekkerkerk kwam, hielden beide ploegen uiteindelijk beide een punt over aan de wedstrijd. In de eerste 75 minuten was Lekkerkerk de bovenliggende partij en stond het in de 74e minuut dan ook verdiend met 2-1 voor en had het een paar grote mogelijkheden om de 3-1 te maken. Na de 2-2 kreeg Lekkerkerk het lastig en had Dilettant uiteindelijk ook nog de winst kunnen pakken. Jammer voor Lekkerkerk was ook dat de bezoekers tweemaal uit een dood spelmoment scoorden. Met het behaalde gelijkspel blijft Lekkerkerk nog steeds zicht houden op de veilige elfde plaats op de ranglijst. Het belang in de komende wedstrijd, thuis tegen Schoonhoven, is heel groot voor Lekkerkerk. Maar als het spel van de afgelopen weken doorgezet kan worden, is een overwinning heel goed mogelijk. Volgende week speelt Lekkerkerk de thuiswedstrijd om 14.30 uur.