Lekkerkerk behaald punt tegen Hardinxveld in een leuke wedstrijd

0
188

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. De thuiswedstrijd werd gespeeld tegen nummer drie van de ranglijst: Hardinxveld. Voor Lekkerkerk wederom een tegenstander waar de huidige spelersgroep nog nooit tegen gespeeld had. Lekkerkerk wilde de goeie vorm van de laatste weken ook vandaag doortrekken en gaan voor een goed resultaat.

Lekkerkerk had het de eerste tien minuten van de wedstrijd lastig tegen de bezoekers. Hardinxveld probeerde vanaf het beginsignaal van de Brabantse arbiter Berendsen Lekkerkerk op eigen helft vast te zetten. Mede door de harde wind mee voor de bezoekers lukte dat vrij aardig en had Lekkerkerk het lastig met de goed voetballende ploeg uit Hardinxveld. Na een minuut of tien herpakte Lekkerkerk zich en kwam het beter in de wedstrijd. Ondanks de straffe wind tegen kwam de thuisploeg meer en meer op de helft van de tegenstander te spelen. Vooral via aanvoerder Bart Sterrenburg en de prima spelende Senna van den Bosch kwam Lekkerkerk een aantal keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Hardinxveld. Ook het Lekkerkerkse middenveld draaide vanaf dat moment prima met de uitstekende controleur Pim Molenaar, de hardwerkende Mark de Jager en de goed bij sluitende Martijn de Jong. Vooral Martijn was lastig te bespelen voor de bezoekers. Verder speelde ook Mike van Gent een prima wedstrijd als rechtsachter en deed Floyd Versluis zijn werk door het de goeie spits van Hardinxveld het spelen te bemoeilijken. Lekkerkerk kreeg op de helft van de eerste helft de grootste kansen om op voorsprong te komen. Het was geen verrassing dat Martijn de Jong bij die kansen betrokken was. Bij de eerste grote kans in een klutssituatie vlak voor de doelman van Hardinxveld punterde Martijn de bal voorlangs. Een paar minuten later speelde Lekkerkerk de mooiste aanval van voor de rust via Mike van Gent en Bart Sterrenburg. Aanvoerder Bart legde de bal prima breed op de instormende Martijn. Zijn harde poging had net te weinig richting waardoor de keeper de bal nog net kon keren.

Ook in rest van de eerste helft bleef Lekkerkerk licht in de overhand. Toch kreeg ook Hardinxveld één grote kans in de 40e minuut. Na een steekbal stond ineens de linksbuiten van de bezoekers alleen voor keeper Robin Schiedon. In de één op één bleef Robin Schiedon de baas over de situatie en redde op zeer knappe wijze met zijn linkervoet. In de laatste secondes probeerde Hardinxveld het nog eenmaal met een afstandsschot, maar ook nu stond keeper Robin Schiedon zijn mannetje. Na 47 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor rust.

Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. Lekkerkerk bleef meer op helft van de tegenstander spelen dan andersom. Ook nu waren de eerste kansen in de tweede helft voor Lekkerkerk. Vooral corners van aanvoerder Bart Sterrenburg leverde een aantal kansjes op voor met name Pim Molenaar. Zijn eerste poging ging over het doel en zijn tweede poging ging net naast. Lekkerkerk leek meer op zoek naar de openingstreffer dan de bezoekers. Een aantal goeie snelle acties op de vleugels van met name Bar Sterrenburg en Senna van den Bosch zorgden voor veel dreiging in het tweede gedeelte van de tweede helft, maar hele grote kansen leverde dat niet meer op. In de laatste twintig minuten ging Mike van Gent in de spits spelen. Daarmee werd Lekkerkerk nog wel iets dreigender. Ongeveer vijf minuten voor tijd kreeg ook Hardinxveld nog een grote mogelijkheid na een snelle aanval, maar ook nu bleef keeper Robin Schiedon de situatie meester en kon de bal van de inkomende rechtsbuiten met zijn voeten keren. Daarmee waren de kansen voor beide ploegen wel op en stevende de wedstrijd af op een 0-0 score. Na een minuut of vier blessuretijd floot de arbiter van dienst voor einde wedstrijd en konden beide ploegen één punt toevoegen aan het totaal.

Lekkerkerk speelde, net als de laatste weken, een prima wedstrijd waarin het vanaf minuut tien duidelijk maakte dat het speelde om een goed resultaat te behalen. Met, bij vlagen, prima voetbal werden ook een aantal kansen gecreëerd, waarbij het geluk een beetje ontbrak. De veel hoger op de ranglijst staande bezoekers kregen twee grote kansen, één voor rust en één na rust. In beide gevallen trad de Lekkerkerkse keeper goed op en hield hij zijn doel schoon. Na een intensieve wedstrijd, waarin Lekkerkerk het meest liet zien dat het wilde winnen, werd de wedstrijd afgesloten met 0-0. Soms zijn wedstrijden met een 0-0 eindstand niet om aan te zien, maar deze versie was voor de toeschouwers best een vermakelijke wedstrijd. Nu is de winterstop aangebroken. De competitie wordt hervat op zaterdag 25 januari. Lekkerkerk speelt dan de zware uitwedstrijd bij koploper SVW op Sportpark Molenvliet-Zuid in Gorinchem, de wedstrijd begint om 15.00 uur.

Wil je meer informatie over de club Lekkerkerk? Klik hier.