Kogelvangers maatje te groot voor SC Welberg

0
430

Voor het 1e elftal van SC Welberg stond afgelopen zaterdag de eerste van de drie poulewedstrijden voor het bekertoernooi op het programma. Op Sportpark ’t Zandbaantje kwam V.V. Kogelvangers op bezoek. Op voorhand een lastige tegenstander, aangezien de ploeg uit Willemstand in de 3e klasse uitkomt, terwijl Sc Welberg in de 4e klasse actief is. Al snel bleken de bezoekers een maatje te groot te zijn.

Kogelvangers pakte vanaf de start van de wedstrijd het initiatief en kwam Welberg al heel snel onder druk, wat al in de 2e minuut tot een hoekschop lijdde. De verdediging van SC Welberg mist de hoekschop waardoor Kogelvangers gemakkelijk op 0-1 kan komen. Een domper voor Welberg dat hoopte om zo lang als mogelijk de nul op het scorebord te kunnen houden. In minuut twaalf komen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, na een goed uitgespeelde aanval.

SC Welberg laat zich zien
Het wedstrijdbeeld was veelal hetzelfde in de beginfase, SC Welberg houdt de organisatie achterin veelal compact en probeert Kogelvangers zo weinig mogelijk ruimte te geven om te voetballen. Vanuit de omschakeling komt Welberg er na 20 minuten voetballen voor de eerste keer gevaarlijk uit, maar Kogelvangers wist hier goed mee om te gaan.

Op het halfuur krijgt Welberg een uitgelezen kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Een snelle aanval over de flanken komt uiteindelijk uit bij aanvaller Kane Brands, hij haalt op de rand van de zestien uit maar zijn schot gaat net langs de paal. Een dreigende aanval waar SC Welberg meer verdiend had. Vijf minuten later krijgt Kogelvangers een wat gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar keeper Bart Helmons redt de inzet knap. Met een 0-2 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamers op. Kogelvangers heeft het meeste balbezit maar de Welberg defensie staat goed te verdedigen waardoor aanvallen van Kogelvangers veelal onschadelijk gemaakt kunnen worden.

Tweede helft
Al snel na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft komt Kogelvangers op 0-3, wederom een goed uitgespeelde aanval waar Welberg weinig tegen kan doen. In de 54e minuut gaat Djerrel Bax na een lange bal op avontuur richting het doel van Kogelvangers, op de rand van het strafschopgebied wordt hij ten val gebracht, een overtreding die een vrije trap tot gevolg heeft. Nieuwkomer Max van Lieshout gaat achter de bal staan en ziet zijn inzet net via de paal over de achterlijn gaan. Vijf minuten later is het wederom Djerrel Bax die via een rush over de rechterflank gevaarlijk wordt, zijn inzet is een prooi voor de keeper van Kogelvangers.

Bezoekers blijven bovenliggende partij
Kogelvangers blijft ook in de tweede helft de voetballend betere ploeg. Het helpt er niet aan mee dat Welberg noodgedwongen twee keer moet wisselen, Max van Lieshout en Jeremy Tewari verlaten allebei het veld wegens een blessure. Na 66 minuten komt Kogelvangers op 0-4, na een mooi hakje komt de bal voor de voeten van de aanvaller terecht en deze schiet keurig binnen.

Welberg in slotfase op tandvlees
Welberg snakt in de slotfase richting het einde van de wedstrijd. Vele spelers legde veel energie in de wedstrijd om de schade tegen een voetballend veel beter Kogelvangers te beperken.  In de absolute slotfase van de wedstrijd komt Kogelvangers nog twee keer tot scoren. In de 89e minuut wordt de 0-5 gemaakt, na een misser in de verdediging, en met een gelukje wordt in de 91e minuut de eindstand bepaalt op 0-6. Gezien het spelbeeld in de tweede helft toch nog een enigszins geflatteerde uitslag, daar Sc Welberg veel energie in de wedstrijd legde en met vlagen ook aanvallend nog van zichzelf liet horen.