Kevin de Liefde wil samen iets creëren bij Hees

We spraken af met de 42-jarige Kevin de Liefde op de mooiste plek in Utrecht, natuurlijk bij de Dom, die op ons fotomoment wel helaas in de steigers stond. De Zeistenaar is momenteel hoofdtrainer bij VV Hees.

Wat typeert de trainer Kevin de Liefde?
”Ik hou ervan om duidelijke afspraken te maken, daar ben ik wel rechtlijnig in. Wat dat betreft kun je wel zeggen dat ik principieel ben. Ik denk dat ik een trainer ben die prima in de groep kan functioneren en indien nodig ook erboven kan staan. Daarnaast denk ik dat ik het ‘spelletje” redelijk goed zie en kan overbrengen aan een groep. Ik ben wel een trainer die vaak nadenkt over de lange termijn, daar hoort winnen natuurlijk ook bij, want spelers willen natuurlijk altijd winnen. Daarnaast probeer ik altijd mijn trainingen in een bepaalde cyclus te stoppen om goed voorbereid te zijn om onze wedstrijden te spelen”.

Wat vindt je nou echt leuk aan het trainersvak?
”Het werken en omgaan met spelers van de oude en huidige generatie, zowel op als naast het veld. Het houd mezelf ook jong van geest. In mijn hoofd ben ik nog steeds speler en het wereldje waar ik nu als trainer nog steeds in zit voel ik mij prima bij. Ik vind het leuk om als team een plan te maken zodat we samen iets kunnen creëren. Samen met de afspraken die we overeen komen maakt dat het trainersvak voor mij interessant. Als we dat kunnen combineren met veel plezier en de prestaties zijn goed maakt dat voor mij het trainersvak net iets leuker. Wat daar aan bijdraagt is gevarieerde oefenstof aanbieden aan een selectie. Het is best wel lastig om effectieve en doelmatige trainingen te geven aan een groep. Ik zit niet elke dag op sites naar trainingen te zoeken, maar ik kijk en lees wel veel en schrijf dan interessante nieuwe ontwikkelingen op om “bij te blijven”. Maar mijn ervaringen in het trainingsvak neem ik natuurlijk ook mee en vormen mij als trainer”.

Wat is dit seizoen je doelstelling bij Hees?
”We gaan gewoon voor promotie, we hebben met elkaar afgesproken dat het beter moet als vorig seizoen. Dat wordt zeker geen abc’tje gezien de ontwikkelingen bij Hilversum onder andere. En om kampioen te worden moet alles ook een beetje meezitten, dat je met de selectie fit blijft, er weinig schorsingen zijn, dat je weinig blessures hebt en dat je iedereen binnenboord houdt”.

Paspoort

Beroep: 20 jaar sportleraar geweest in de gevangenis in Nieuwegein, sinds kort nieuwe functie om ex gevangen te helpen met hun re-integratie.
Thuissituatie: Woonachtig in Zeist en getrouwd en 3 kinderen.
Gespeelde clubs: Jonathan (jeugd) – 3 seizoenen FC Utrecht(jeugd) – UVV (hoofdklasse) – Jonathan (2e klasse) en nog 3 seizoenen Quick Amersfoort (1e klasse).
Clubs als hoofdtrainer: Jonathan (jeugd) – DESTO (4 seizoenen) – SVM Maartensdijk (1 seizoen) – Saestum (2 seizoenen) – Quick Amersfoort (2 seizoenen) en momenteel 1e seizoen hoofdtrainer bij Hees in Soest.
Type speler: Beetje luie speler, met goed inzicht en veel scorende spits. Na twee gescheurde kruisbanden naar de achterste linie verhuisd en geëindigd als centrale verdediger.
Hobby’s: Elk jaar met vrienden op wintersport en carnaval.

door Rob Zomer

Klik hier voor meer artikelen over Hees
Klik hier voor meer informatie over Hees

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.