Keuze voor trainersduo bevalt goed bij EBOH

Het is niet nieuw dat voetbalclubs kiezen voor een trainersduo voor de groep. De voorbeelden zijn talloos. EBOH begon er in 2017 mee met het ervaren tandem Fok en Ebbers. Dit seizoen trokken aan de Schenkeldijk Patrick Stok en Jeffrey Monster tot ieders tevredenheid de kar.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021DORDRECHT – Jeffrey Monster moest twee jaar geleden, na een knieblessure, een andere weg gaan zoeken. Hij werd vorig seizoen assistent-trainer bij EBOH, dat geloofde in de extraverte Monster in combinatie met de veel rustiger ingestelde Patrick Stok. Monster en Stok hebben hun draai gevonden. Jeffrey Monster (33) debuteerde in 2006 op zijn zestiende in de hoofdmacht op zondag bij EBOH, speelde vervolgens van 2012 tot 2016 voor Oranje Wit en was in 2018 de aanvoerder van EBOH’s kampioensteam in de derde klasse. Twee jaar geleden moest hij dus noodgedwongen al vroeg stoppen vanwege die vervelende kraakbeenschade.

Jeffrey Monster hoort bij de EBOH-familie. ,,Mij is duidelijk dat trainers die het ‘EBOH-gevoel’ niet kennen het hier moeilijk hebben. Hoe dat komt? Wij willen op aardig niveau mee kunnen doen, maar gezelligheid is hier ook heel belangrijk. Als je daar als trainer niet in meegaat en ook nog eens niet met de supporters praat, heb je het hier moeilijk. Men kan hier van trainers met een EBOH-verleden toch iets meer hebben.”

Patrick Stok (46) was op zijn 22ste al hoofdtrainer van OSS, de club die na een fusie met Merwesteijn opging in OMC. Hij heeft de complete jeugd van Dordrecht’90 doorlopen en daarna voor een aantal Dordtse amateurclubs gespeeld, waaronder een jaartje bij EBOH onder René Ebbers. Toen Ebbers hem in 2019 benaderde om EBOH 2 te gaan trainen, kwam dat als een verrassing. Achteraf bleek het een mooie opstap naar deze klus.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Het eerste volledige seizoen zit erop voor Stok en Monster. ,,Het is mij uitstekend bevallen, dus gaan wij door”, verzekert Monster. ,,Pat is wat rustiger, ik ben wat directer, en dat klikt. Wij vullen elkaar goed aan. Patrick is meer de trainer, doet de pass en trapvormen. Ik loop rond en praat met de spelers. Ik voel het meteen als een speler niet zo lekker in zijn vel zit. Is er iets met de thuissituatie of speelt er iets anders. Ik ken die gasten goed omdat ik met veel van hen nog samenspeelde.” Om te vervolgen: ,,Mijn broer Danny speelt bij Barendrecht nog in de derde divisie. Ik ben hem steeds aan het bewerken. Hij is 31 jaar. Ik hoop dat hij bij ons terugkeert en dat hij daar niet te lang mee wacht.”

Monster vat het seizoen in twee delen samen. ,,Het eerste deel was gewoon goed, maar toen wij op een bepaald moment nergens meer om speelden, kwam de klad erin. Belangrijk is dat wij jonge spelers hebben kunnen inpassen. Mitchell Rovers is een goed voorbeeld. Hij is samen met nog twee spelers ingestroomd. Op zijn zestiende was hij meteen basisspeler. Hij heeft bewezen dat hij goed mee kan in het team. Een fijne jongen ook om mee te werken. Volgend seizoen gaan er weer jonge gasten bij ons meetrainen en als ze goed genoeg zijn halen wij ze er definitief bij. Zo werken wij hier bij EBOH. Wij kijken niet naar leeftijd of nationaliteit. Als je goed genoeg bent, ga je spelen”, besluit Monster.

Klik op EBOH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op EBOH voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.