Kadi Wahabi wil volgend seizoen meer en beter bij Oranje Wit

0
161

Na twee seizoenen die door corona vroegtijdig werden afgebroken, heeft Faysal Kadi Wahabi zijn derde seizoen als trainer van Oranje Wit wel kunnen afronden. ,,Maar ook dit was weer een gek seizoen natuurlijk, met achttien van de 26 wedstrijden vanaf half februari.’’

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – ,,Al die midweekse wedstrijden hakten er best wel in bij de spelers en in de laatste weken van het seizoen liepen we echt op onze laatste reserves”, zegt de Gorcumse trainer. Een week voor de competitie werd hervat, kreeg Oranje Wit al te maken met twee vervelende tegenslagen. In de oefenwedstrijd tegen SVW (1-2) op 12 februari liep centrale verdediger en clubjongen Thomas Boudesteijn (23) al zijn derde kruisbandblessure op en viel assistent-trainer Ryan Korporaal weg, waarmee voor Kadi Wahabi zijn klankbord afhaakte en er nog meer op zijn bordje terecht kwam met een drukke baan en een gezin. ,,De laatste weken van het seizoen heb ik dat opgevangen door Richard Smaal naast mij te zetten, zodat ik toch een klankbord had en iemand die mij een beetje kon ondersteunen. Dat was wel fijn, maar ik hoop dat Ryan vanaf augustus gewoon weer de energie heeft om mij volledig te ondersteunen. De groep heeft hem ook ontzettend gemist, dat kon je duidelijk zien op de moment dat hij even kwam kijken. Het afgelopen halfjaar was zeker zwaar. Daarom ga ik deze zomer ook lekker genieten van vakantie. Gelukkig hebben we ons op de slotdag veilig gespeeld, want nacompetitie tegen degradatie spelen was zowel fysiek als mentaal heel zwaar geworden voor deze groep.”

Rustpunt

Dat Oranje Wit het tot de laatste dag nog spannend heeft gemaakt voor zichzelf is een slechte zaak. Na de 4-2 zege op koploper Nieuwenhoorn stond Oranje Wit half maart zelfs even tweede en sprak smaakmaker Ibo Ozbilek zelfs uit met Oranje Wit naar de hoofdklasse te willen, maar kort daarna gaf de linksbenige rechtsbuiten aan toch op zoek te gaan naar een nieuwe club. De clubtopscorer met zeventien treffers raakte in april geblesseerd, waardoor Oranje Wit het belangrijkste wapen in de aanval moest missen. ,,Daardoor hebben we in de laatste weken van het seizoen vaak in een 4-5-1-formatie gespeeld, want ook Anouar Said en Giovanni Cairo waren in de laatste weken niet beschikbaar. We hadden nog wel de snelheid van Mike Muijen, maar niet meer de spelers om voorin de bal vast te houden. Zonder zo’n rustpunt voorin is aanvallen erg lastig.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Dankzij twee goals en een assist van gelegenheidsspits Mike Langerak speelde Oranje Wit zich via een 3-0 overwinning op Nieuw-Lekkerland veilig. ,,De opluchting was duidelijk voelbaar bij iedereen na die wedstrijd en we zijn uiteindelijk nog achtste geworden. Dat is natuurlijk geen ramp, maar ik vind wel dat we volgend seizoen voor meer en beter moeten gaan. Of deze club klaar is voor promotie naar de hoofdklasse weet ik niet, maar ik hoop wel dat we volgend seizoen bovenin mee kunnen doen. Daarvoor is het van groot belang dat de selectie iets breder zal zijn en dat we minder tegenslagen krijgen met blessures en afwezigheid om andere redenen, want dat heeft ons de laatste maanden wel flink opgebroken. Dat waren gewoon de gevolgen van het zware wedstrijdschema met een kleine spelersgroep.” Met Jesper Harmans, Jordi Fok, Duane Wolleswinkel, Rodney Huijgen, Gazar Dermendjan en Brandon Könemann heeft Kadi Wahabi over nieuwkomers niet te klagen. ,,Nu is het een kwestie van iedereen fit houden, dan staat er zeker een mooie groep waarmee er meer mogelijk is dan dit seizoen.”

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de club.