Joey Steenbakker van SC Emma naar EBOH

DORDRECHT – Het is even omschakelen voor Joey Steenbakker: van Emma, de club waar zijn vader Leon bestuurslid is en zijn vrienden en broertje Maikel zijn teamgenoten waren, naar EBOH waar een nieuwe uitdaging op hem wachtte. ,,Het was nu of nooit en ik durf nu al te stellen dat het een geweldige beslissing is geweest,” zegt Steenbakker.

Als voormalig jeugdspeler van FC Dordrecht maakte hij eerst de keuze om nog als tiener de overstap naar het ambitieuze Rijsoord te maken. Anderhalf jaar later keerde hij terug op het oude nest, bij de vereniging waar zijn roots lagen: SC Emma. ,,Gelukkig heb ik de periode bij Emma toch nog af kunnen sluiten met promotie.

Ik miste de eerste twee wedstrijden na de winterstop, omdat ik samen met twee vrienden de Mount Stanley heb beklommen. Dat is de op een na hoogste berg in Afrika, op de grens van Congo en Oeganda. Toen ik terugkwam had ik last van zware benen, dus in die twee wedstrijden had Emma ook niet veel aan mij. Na de winterstop hebben we onze voorsprong helemaal weggegeven, maar gelukkig was het alsnog eind goed, al goed in de nacompetitie,” vertelt Steenbakker, die ondanks zijn vertrek als voetballer nauw betrokken zal blijven bij SC Emma.

,,Dit seizoen zal ik gewoon iedere zondag met mijn vader langs de kant staan, maar op zaterdag wil ik zelf wekelijks schitteren bij EBOH in een sterke en leuke klasse in het zaterdagamateurvoetbal. Makkelijk zal ik het zeker niet krijgen, wan we hebben bij EBOH veel goede middenvelders die knokken voor een plekje in de basis.

Die uitdaging had ik ook nodig, want het was eigenlijk van de gekke dat ik met mijn talent op mijn negentiende al ging afbouwen. Niet dat ik er spijt van heb, want ik kon de laatste jaren altijd naar clubs uit de eerste en tweede klasse, maar nu moest het er toch maar een keer van komen. EBOH is voor mij de juiste club.’’ Steenbakker kwam in ieder geval goed geprepareerd binnen aan de Schenkeldijk, want hij viel de afgelopen maanden acht kilo af.

,,Ik had geen zin om hier voor gek te lopen’’, is zijn duidelijke beweegreden. ,,Ik moest ook wel, want op het veld ligt het niveau bijzonder hoog. Het is zoveel makkelijker voetballen als je iedere bal goed krijgt aangespeeld en je steekpasses worden begrepen. Aan mij de taak om dit niveau zo lang mogelijk vol te houden’’, stelt Joey Steenbakker, die na de winterstop hoopt samen te kunnen spelen met Jeffrey Monster.

,,Hij is begin september geopereerd aan zijn enkel, maar ik wil zeker nog met hem samenspelen. Ik was vroeger altijd groot fan van hem. We zijn wel vergelijkbare types. We hebben zeker niet het maximale uit ons talent gehaald, maar we zijn wel echte liefhebbers van het spelletje en proberen het publiek altijd te vermaken.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.