Jip Kegge vecht met Nieuw-Lekkerland voor lijfsbehoud

De 24-jarige spits Jip Kegge heeft vrijwel de gehele jeugdopleiding van IFC doorlopen. In zijn laatste jaar als junior maakte hij de overstap naar SC Feyenoord.  Na één jaar keerde hij terug bij IFC  in de senioren. Momenteel speelt hij voor het eerste van Nieuw-Lekkerland in de eerste klasse.

Even voorstellen
Jip Kegge stelt zichzelf allereerst even voor: “Mijn Naam is Jip Kegge. Ik ben 24 jaar oud en ik ben zelfstandig ondernemer. Ik ben kapper van beroep en werk vanuit huis in mijn eigen kappersstudio genaamd JK Hairstudio, gevestigd in Hendrik Ido Ambacht. Mijn doel op korte termijn is om een groter pand te beheren met meerdere kappers in dienst. In mijn vrije tijd ben ik ongeveer vier of vijf keer in de week te vinden in e sportschool. Dit doe ik meestal om 7:00 uur ’s ochtend, voordat mijn werkdag begint. Echter is voetbal voor mij het leukste om te doen in mijn vrije tijd. Als ik op het veld sta vergeet ik even alles om mij heen. Het is dan ook een mooi rust moment voor me.

Van Feyenoord naar IFC en weer terug
Kegge heeft vrijwel de gehele jeugdopleiding van IFC doorlopen. Tot hij in zijn laatste jaar als junior naar SC Feyenoord ging. Vervolgens keerde hij terug bij IFC in het eerste. Het eerste seizoen daar ging naar behoren in de derde klasse, al eindigde ze niet erg hoog. Het elftal was namelijk erg jong en het seizoen erop vertrokken er nog meer ervaren spelers, waardoor er een nog jongere ploeg over bleef. Dat jaar degradeerde IFC naar de vierde klasse. “Ik heb mijzelf toen wel in de kijkers kunnen spelen van Sparta AV en besloot de overstap te maken. Het eerste seizoen bij Sparta AV werd gestopt door corona. We stonden toen bovenaan in de tweede klasse met vijf punten los. Het jaar erna werd wederom vroegtijdig beëindigd door corona. Toen ben ik benaderd door Cees Bijl van IFC om mee te werken aan het nieuwe plan binnen IFC. Dat plan was om met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers in drie seizoenen minimaal twee keer kampioen te worden.”

Naar Nieuw-Lekkerland
Kegge besloot toen terug te keren, al was dit voor hem persoonlijk geen groot succes. Het team speelde erg goed, maar was veel te sterk in de vierde klasse. Bij dit elftal zouden nog meer goede spelers komen spelen en zou hierom ook in de derde klasse veel te sterk zijn. “Persoonlijk had ik moeite om mijzelf telkens te motiveren in de klasse waarin wij speelden. Toen we kampioen zijn geworden en ik een groot aandeel had in het kampioenschap kon ik naar meerdere tweede klassers. Uiteindelijk meldde Nieuw-Lekkerland zich. Ik besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Nieuw-Lekkerland.

Vechten voor lijfsbehoud
Bij Nieuw-Lekkerland loopt het dit seizoen nog niet zoals gehoopt voor Jip. “De start van het seizoen hebben we ons niet van de beste kant laten zien terwijl er wel kwaliteit binnen het team was. Er waren veel wisselingen, waardoor we niet goed op elkaar ingespeeld raakte. Inmiddels staat er met Ronald Hulsbosch een nieuwe trainer voor de groep. Hierdoor is het plezier en vertrouwen terug bij ons en gaat het al een stuk beter. Ik verwacht hierom dat lijfsbehoud moet lukken dit seizoen. Daarnaast hoop ik topscorer te worden van het team, al is lijfsbehoud het belangrijkst.

2000 supporters langs de lijn
Kegge heeft in zijn carrière al vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Zo heeft de spits er eens 12 weken uitgelegen, omdat hij op een training een schop had gekregen. De fysio’s dachten toen dat hij zijn kuitbeen had gekneusd, maar dit bleek later trombose te zijn. Gelukkig voor hem heeft hij ook voldoende mooie momenten meegemaakt, waar hij zich aan vast kan houden. “Mijn hoogtepunt in mijn carrière is de wedstrijd uit tegen VV de Zwerver. Tijdens deze wedstrijd stonden er zo’n 2000 supporters langs de lijn. Op 1 april is de thuiswedstrijd op sportpark Excelsior en ik verwacht dat deze de uitwedstrijd voor ons zal overtreffen.”

Klik hier voor meer artikelen over Nieuw-Lekkerland
Klik hier voor meer informatie over Nieuw-Lekkerland

Klik op IFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op IFC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.