Jan Boezen heeft laatste jeugdkamp bij Oranje Wit achter de rug

0
160

DORDRECHT – Oranje Wit ging met Pinksteren voor de 50ste keer op jeugdkamp. Begeleider Jan Boezen was al voor de 23ste keer van de partij op Kampeerboerderij Kuijpershoefke in Loon op Zand, waar Oranje Wit ieder jaar (met uitzondering van 2020) neerstrijkt aan het einde van het seizoen.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021,,Het is iedere keer weer fantastisch. Voor de kinderen en voor de begeleiding. Ik zei tien jaar geleden al dat het mijn laatste zou zijn, maar deze keer was dat echt zo. Natuurlijk ga ik het missen, maar de 50ste editie was een mooie om mee af te sluiten. Met zo’n wandeling van een halfuur door het bos richting de Drunense duinen merk ik wel dat ik oud word. Veel dingen zijn al 23 jaar hetzelfde, maar het is iedere keer weer een onvergetelijke ervaring met kinderen die hun ogen uitkijken van plezier.”

Boezen staat bij Oranje Wit bekend als grote animator, maar ook als de man waar kinderen even een praatje mee kunnen maken. ,,Het belangrijkste op zo’n kamp is dat iedereen het naar zijn zin heeft. We waren nu met 122 kids en 38 begeleiders, dus in zo’n grote groep kan een kind wel eens ondersneeuwen of zich niet op zijn gemak voelen. Zeker als ze nog niet echt ervaring hebben met vakanties of kamperen. Ik ben gezegend met zo’n antenne om te herkennen wanneer kinderen even wat persoonlijke aandacht nodig hebben. Ik wil er altijd voor zorgen dat kinderen zich fijn en veilig voelen, dat zit in mijn systeem nadat ik als kind zelf iets vervelends heb meegemaakt”, vertelt Boezen. ,,Dit jaar was er een jongetje die nog niet bij zijn oma durfde te logeren, maar toch meeging. Op de eerste avond zat hij huilend aan tafel en was hij ervan overtuigd dat hij naar huis wilde, maar ik heb dan de gave om hem rustig te krijgen en hem uit te laten kijken naar al het moois wat er nog op het programma staat. Toen we terugkwamen zei hij direct tegen zijn moeder dat hij een keer bij oma wilde logeren. Dat is toch geweldig? Daar krijg ik gewoon kippenvel van.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Ziel

Boezen hoopt dat Oranje Wit ook zonder hem altijd door zal blijven gaan met het jeugdkamp. ,,Het kamp belichaamt Oranje Wit, als je dat weghaalt verdwijnt een stukje van de ziel van de club. Het is waar je herinneringen opbouwt en vrienden maakt. Vaak onthouden jongens vanuit het jeugdvoetbal alleen de kampioenschappen en het jeugdkamp, dat zegt genoeg. De locatie is geweldig, met voor de boerderij een prachtig grasveld en op loopafstand aan de ene kant het bos en de duinen en aan de andere kant het dorpscentrum van Loon op Zand. Mooier kan het niet. Nou ja, lekker weer helpt natuurlijk wel mee. Dit jaar hadden we daar pech mee op zondag en maandag. Buiten kunnen kids zich heerlijk uitleven, binnen kom je al snel uit bij een film of bingo. Telefoontjes zijn verboden, dus de kinderen moeten zich drie dagen met elkaar vermaken en doen dat geweldig. Het was weer een feest, net als de voorgaande 22 edities. Er komen op Oranje Wit wel eens gasten naar mij toe met verhalen van twintig jaar geleden en dan kunnen we die herinneringen allebei zo naar boven halen. Geweldig is dat.”

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de vereniging.