In gesprek met Sem Los van RCD

Dit keer gaan wij in gesprek met Sem Los. Op jonge leeftijd maakte de middenvelder al zijn debuut in de hoofdmacht van RCD. Nu is hij bezig aan zijn eerste seizoen in de senioren. Sem hoopt veel minuten mee te kunnen pikken en hoopt zo ervaring op te doen aankomend seizoen.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Sem begint over het begin van zijn carrière. “Ik begon op mijn zesde met voetballen bij de f’jes. Net als vele anderen moest van mijn ouders eerst mijn zwemdiploma A en B halen voordat ik op een sport mocht. Die sport was natuurlijk voetbal. Ik begon bij RCD in de F4 en na één jaar mocht ik al naar de F1. Sinds die tijd heb ik elk jaar in de selectie elftallen gespeeld van mijn leeftijdscategorie.”

De middenvelder is inmiddels 17 jaar en maakte al snel zijn debuut. “Op mijn 16de maakte ik mijn debuut in het eerste van RCD tegen Charlois. Dit was ook gelijk een hoogtepunt voor mij. Gelukkig heb ik naast een paar kleine blessures niet echt zware blessures gehad. Dit jaar is mijn eerste jaar in de selectie. Ik wil nu gewoon zoveel mogelijk minuten maken en wil veel betekenen voor het elftal en voor de club. Voor nu wil ik wennen aan het huidige niveau, maar in de toekomst wil ik ook zeker proberen om een voor mij zo hoog mogelijk niveau te halen in het voetbal.”

Sem is het seizoen met RCD uitstekend begonnen. “We zijn dit seizoen goed begonnen, we zijn nog ongeslagen in de beker. In alle bekerwedstrijden heb ik 90 minuten gespeeld waar ik heel blij mee ben.” Dit zorgt voor veel vertrouwen richting komend seizoen. “We hopen natuurlijk in de bovenste regionen mee te gaan draaien. Op dit moment zijn wij ongeslagen door in de beker en we hopen die lijn door te trekken. We zullen zien wat er allemaal kan gebeuren in de competitie.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Zonder vrijwilligers bestaan er geen vereniging. Dit blijkt ook uit het verhaal van Sem. “Alle vrijwilligers die binnen de club alle trainingen en wedstrijden mogelijk maken. Maar ook alle activiteiten daaromheen mogelijk maken zijn onmisbaar. Ik kan daarom niet specifiek één persoon in het bijzonder noemen. Alle lof voor alle vrijwilligers binnen RCD.”

“Voetbal is heel belangrijk voor mij, want als ik op het veld sta vergeet ik gewoon even alles wat er omheen gebeurd en dat is voor mij heel erg fijn. Naast het voetballen ga ik graag met mijn vrienden om. Maar ik vind het ook erg leuk gewoon andere sporten beoefenen zoals tennis of padel. Ook kijk ik naast mijn eigen trainingen en wedstrijden nog heel veel voetbal.”

Meer artikelen lezen over RCD? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RCD.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.