In gesprek met Ryan Engelen van RCD

Ryan Engelen debuteerde op zijn 17de Vanaf het seizoen 2018/2019 speelt hij ook in de selectie. Voorlopig is Ryan van plan om nog erg lang door te gaan met selectievoetbal bij RCD en wil volgend seizoen weer strijden voor een plek in het eerste.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De 20-jarige voetballer heeft al een hoop clubs gehad. “Ik begon op mijn vierde bij EBOH, na een half jaar wilde mijn ouders liever een andere club en ben ik naar VV Wieldrecht gegaan. Daar heb ik gevoetbald tot dat mijn ouders en ik uit sterrenburg verhuisde naar het centrum van Dordrecht. Vanaf mijn 12de tot mijn 15de heb ik gespeeld bij Oranje Wit omdat die club veel dichterbij was. Op mijn 15de kwam ik dan ook bij R.K.S.V. RCD terecht. Ik heb het daar erg naar mijn zin en hoop niet snel weg te gaan.

Engelen heeft dubbele gevoelens over het stilleggen van het amateurvoetbal. “Ik snap het omdat we natuurlijk de verspreiding van het virus tegen willen gaan. Aan de andere kant zie ik veel onderzoeken die laten blijken dat juist veel sporten goed is voor het immuunsysteem en juist het vaccin zal versterken. Ook dat in de buitenlucht het virus minder snel verspreid wordt.”

De voorbereiding als trainer en coach voor Ryan verliep erg soepel en positief. “We konden voor de zomer al starten met de selectietraining. Toen er bekend werd gemaakt dat ik JO15-2 mocht trainen was ik al helemaal blij. doordat ik erg fanatieke jongens kreeg zijn we in de zomervakantie heel lang door blijven trainen en hebben we ook een aantal oefenwedstrijden kunnen spelen. De eerste wonnen we ruim van JO15-1 Smitshoek. Helaas verloren we de tweede wedstrijd met 5-2 van JEKA JO15-2 we waren eigenlijk best blij met de twee doelpunten, omdat zij een stuk hoger speelden. Al met al was het dus een goede voorbereiding voor het seizoen.”

“De start van het seizoen was echter wat minder. In de beker verloren we twee keer en wonnen de laatste wedstrijd.  Na het teleurstellende bekeravontuur begonnen we gelukkig wel goed in de competitie. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en ik zag ook dat het team weer aan het groeien was. De laatste wedstrijd voor het seizoen werd gestopt hadden we jammer genoeg ook verloren. Na een 3-1 voorsprong verloren we 3-4. Ik was redelijk tevreden over de start van het seizoen en zag ook dat het een team is met een hoop fijne en goede jongens met veel potentie.”

Naast trainen is Ryan ook bezig met de opleiding Sportkunde. “Voor de opleiding moet ik fit blijven en sport ik daar ook. Zelf probeer altijd als ik tijd heb een stuk te gaan hardlopen. Vaak doe ik dat tijdens de zomerstop, dan merk ik ook altijd dat ik fit ben en zonder klachten weer door kan trainen wanneer het seizoen begint. Ook ging ik voor de lockdown zoveel mogelijk naar de sportschool. Helaas heb ik het heel druk met school, mijn eigen voetbalschool ‘FS Inspire’ en een extra zelfstudie. Het is daarom erg lastig om dat allemaal bij te houden.”

Een goede tip van Ryan voor alle andere thuiszittende voetballers. “Het is wel echt belangrijk om zoveel mogelijk te blijven sporten. In je vrije tijd gewoon even wandelen of lekker gaan hardlopen. Of gewoon even een bal pakken en lekker in je eentje bij de voetbalclub voor jezelf te trainen. Het is gewoon erg belangrijk dat je jezelf goed in je vel blijft voelen en ik denk dat het alleen lukt door veel te bewegen. Dat zorgt namelijk voor een erg voldaan gevoel. Beter dan voor de zoveelste keer uit verveling een zak chips open trekken.”

Klik hier voor meer artikelen over RCD
Voor meer Informatie over RCD klik hier

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.