In gesprek met Roy de Bruin van SC Emma

Roy de Bruin is nog niet klaar bij SC Emma. De oefenmeester is begonnen aan zijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke bij de Dordtse derdeklasser uit het zondagvoetbal. Na het abrupt afgebroken vorige seizoen, zag hij zijn selectie behoorlijk veranderen. In het coronaseizoen knokte hij met zijn ploeg om behoud van het derdeklasserschap en met meer ervaring aan boord hoopt hij dat doel nu sneller te bereiken.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Daags voor het stopzetten van de voetbalcompetitie vertelde Roy de Bruin afgelopen voorjaar over de missie om met SC Emma in de derde klasse actief te blijven. De oefenmeester zag halverwege het vorige seizoen de nodige ervaren spelers afhaken en knokte met de overgebleven jeugdige groep om lijfsbehoud. Nog zes punten dacht De Bruin op dat moment nodig te hebben, maar dat bleek door de coronastop niet meer nodig. Toen al sprak de in het dagelijks leven als personal trainer werkzame De Bruin uit dat bij handhaving de volgende stap zou moeten zijn dat zijn ploeg zou uitgroeien tot een stabiele derdeklasser. Met de gewijzigde selectie hoopt hij die stap de komende maanden te zetten.

,,Met spelers als Rachid El Khalifi, Michael Potkamp en Vincent de Klerk hebben we er veel ervaring bij gekregen’’, werpt de oefenmeester een blik op zijn selectie. ,,Spelers waar de jonge jongens zich aan kunnen optrekken. Voor hen is het echt de bedoeling dat ze gaan leren van die ervaren jongens.’’

Na een lange periode zonder wedstrijden, schotelde De Bruin zijn spelers in de voorbereiding veel wedstrijden in korte tijd voor. Na deelnames aan de toernooien bij DFC en EBOH trapte hij echter even op de rem, om overbelasting te voorkomen. ,,Het heeft geen zin om de spelers in deze fase van het seizoen al op te laten branden. We moeten blessures zoveel mogelijk voorkomen’’, aldus De Bruin die zich met zijn club mag verheugen op een competitie die bol staat van de derby’s. Naast SC Emma komen ook de Dordtse clubs GSC/ODS, FC Dordrecht (amateurs) en RCD uit in 3B op zondag. Plus Dubbeldam, dat op de openingsdag de eerste tegenstander is voor Emma.

Klik hier voor meer informatie over Emma
Klik hier voor meer artikelen over Emma

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.