In gesprek met Ricardo Ottevanger jeugdtrainer FC Dordrecht

Ricardo Ottevanger (21) is voetbaltrainer bij FC Dordrecht. De Ridderkerker doet dit al zeven jaar en zelf voetbalt hij ook sinds zijn vijfde. In zijn vrije tijd werkt hij bij een tussen schoolse opvang en werkt hij bij een organisatie waar ze FIFA en Fortnite toernooien organiseert, omdat hij dit makkelijk kan combineren met zijn voetbaltrainingen.

Ottevanger is al jong begonnen met training geven. ‘’Mijn vader was voetbaltrainer en ik had voetbal na zijn training, dus ik hielp vaak mee en zo ben ik erin gedoken.’’ Dit seizoen is Ottevanger trainer bij FC Dordrecht. ‘’Hiervoor ben ik twee jaar trainer geweest bij Sportclub Feyenoord en ik ben daarvoor begonnen bij RVVH waar ik ook vijftien jaar heb gevoetbald. Ik voetbal nu voor mijn derde seizoen bij SV Slikkerveer tweede klasse.’’

De jonge trainer heeft het erg naar zijn zin bij FC Dordrecht. ‘’Ik train JO-16. Ik vind het erg leuk om ze te trainen want ik vind het leuk om met kinderen bezig te zijn en te zorgen dat ze er alles uithalen wat er in zit. Het is een moeilijke leeftijd want ze gaan de pubertijd in en dan moeten ze keuzes gaan maken en het proberen te combineren met school, maar ik praat ook goed met ze daarover.’’

Afgelopen jaar heeft de trainer zijn UEFA C gehaald bij het Albeda Sport en Bewegen. ‘’Ik heb me nu ook ingeschreven voor mijn UEFA B dus die wil ik zo snel mogelijk gaan halen. Als ik die heb dan wil ik me UEFA A halen, maar daar moet je eerst zoveel jaren ervaring voor hebben, maar als ik die heb wil ik zo hoog mogelijk gaan komen en veel ervaring op gaan doen en dan zie ik wel waar het schip strand.’’

Ricardo is wel van plan om zijn hele leven op het veld te blijven staan. ‘’Mijn droom is tot mijn 30-35ste de jeugd te trainen en daarna het betaald voetbal in te komen als voetbaltrainer. Daar doe ik alles voor om dat te gaan halen.’’

Een moment wat Ottevanger nooit meer zal vergeten in de tijd dat die trainer is was een stageopdracht vanuit school. ‘’We hebben toen meegaan aan de Danone Nation Cup, daarbij hebben we de voorrondes gespeeld. Regionaal en nationaal met een straatteam. Bij het regionale team waren we derde, dus niet door maar toen werden we een week voor het nationale toernooi gebeld dat we toch door waren, omdat het eerste team fraude had gepleegd. Bij het nationaal toernooi zijn we eerste geworden tegen Zoetermeer. Toen moesten we Nederland gaan vertegenwoordigen in New York tegen 32 landen. Toen zaten we daar met kinderen van 10 tot 12 jaar in New York! En dat was dan een stageopdracht met een van mijn goede vrienden. We zijn toen 21ste geëindigd. Het was echt heel mooi. Daarnaast hadden wij de Fairplay Cup gewonnen.‘’

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.