In gesprek met Randy van Eden van SC Emma

In het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 fungeerde Randy van Eden als captain van ‘zijn’ SC Emma. ,,Het maakte me trots’’, zegt hij over het dragen van de aanvoerdersban. Al sinds de F-pupillen draagt Van Eden het shirt van Emma en voorganger SC Reeland. ,,In al die jaren heb ik hier alles meegemaakt.’’

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – Randy van Eden begint te lachen, als hij vertelt over zijn ontwikkeling als voetballer in de periode dat hij in het eerste elftal speelt. ,,In de vijfde klasse begon ik als rechtsbuiten. Maar als aanvaller zat ik altijd op de bank eigenlijk. Totdat ik als rechtsback ging spelen. Sindsdien speel ik eigenlijk alles. En ben ik misschien ook wel de speler die de trainer als eerste op z’n opstellingsformulier noteert. Al is dat absoluut niet vanwege mijn voetballende kwaliteiten. Ik ben bij wijze van spreken al blij als ik een bal recht vooruit kan trappen. Ik moet het hebben van mijn mentaliteit en werklust. Daar is niets mis mee. Ik heb een schijthekel aan verliezen, dus ik doe alles om dat te voorkomen. Dat is ook wel zo prettig voor mijn vriendin, want na een nederlaag ben ik echt chagrijnig.’’

Van Eden toont zich een makkelijke prater. Bijvoorbeeld de jaargang, toen SC Emma succesvol was in de vierde klasse en uiteindelijk promoveerde. ,,In die periode maakte mijn vriendin mij zelden chagrijnig mee’’, grapt hij. Dan, verwijzend naar het huidige seizoen in de derde klasse: ,,Dat is nu wel even anders. Al ging het in de eerste duels natuurlijk nog prima, maar sindsdien is het met ons in de derde klasse bergafwaarts gegaan.’’

Heel even dacht men op sportpark Reeland als promovendus te kunnen verrassen. De selectie van de Dordtenaren was versterkt met spelers van buitenaf en na vier wedstrijden waren reeds tien punten verzameld. ,,Het is misschien niet slim, maar op dat moment ga je natuurlijk met elkaar wel kijken naar wat er mogelijk zou zijn. We hadden het al over onze kansen op de eerste periodetitel’’, bekent Van Eden. Maar aan dat puntentotaal werd slechts sporadisch  nog wat toegevoegd. De meeste zomeraanwinsten trokken in de winterstop de deur achter zich dicht, waaronder de ervaren Johan Versluis, waardoor een sterk verjongde selectie overbleef. Zoals bij zoveel gepromoveerde teams, was het daarna de blik naar beneden houden. Tot het seizoen opeens ten einde was. ,,In al die jaren bij deze club heb ik alles meegemaakt’’, vertelt Van Eden. ,,Behalve één ding. Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat wil ik graag zo houden.’’

In de afgelopen maanden onderging de selectie van Emma een kwaliteitsinjectie met geroutineerde spelers. De groep is daarmee op peil, heel anders dan afgelopen seizoen. ,,De selectie kromp toen van 22 naar 13 man. Wekelijks werd dat aangevuld met nog jongere spelers dan dat we al hebben. Met mijn 25 jaar was ik toen al een van de ouderen. We hadden genoeg kwaliteit om het veel ploegen lastig te maken, maar we moesten het dan wel met z’n elven doen. In wedstrijden én op trainingen. Gelukkig hadden en hebben we in Roy de Bruin bepaald geen koekenbakker als trainer. Ik hou niet van lanterfanten en dat staat hij ook absoluut niet toe op de trainingen.’’ Emma bleef dus derdeklasser, met als resultaat dat het dit seizoen in een competitie is beland met de stadgenoten RCD, Dubbeldam, FC Dordrecht (amateurs) en GSC/ODS. Waarmee de wens van Van Eden ook uitkwam: het spelen van mooie derby’s spelen in de derde klasse.

Klik hier voor meer informatie over SC Emma
Klik hier voor meer artikelen over SC Emma

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.