In Gesprek met Oktay Karaca van RCD

De oom van Oktay Karaca zag de toen nog vijfjarige jongen voetballen en besloot hem mee te nemen naar RCD, sinds dat moment is het balletje letterlijk en figuurlijk gaan rollen. De vader van vier dochters heeft heel wat jaren in de selectie afgewerkt.  Na wat tussenstops bij OMC en GSC. Is Oktay weer terug om het oude vertrouwde nest bij RCD.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

De 34-jarige speler van RCD speelde zijn grootste gedeelte van zijn carrière bij de club uit Drechtstreken.” Ik ben bij RCD begonnen met voetballen en eigenlijk nooit weggegaan. Tot dat het noodlot toesloeg en ik door een zware knieblessure een stapje terug moest doen. Ik ging wat lager voetballen om eerst fit te worden en het plezier van voetballen terug te vinden. Een jaar later ben ik vervolgens teruggegaan naar RCD op 23-jarige leeftijd en vijf jaar later in seizoen 2015-2016 zijn wij toen kampioen geworden in de vierde klasse. Het jaar dat erop volgde hebben wij de periode titel nog gepakt in de derde klasse.”

Oktay is wilt nog twee dingen in zijn voetbalcarrière. “ Ik wil zo lang het nog kan doorgaan met voetballen, ik denk nog twee jaar. Jonge teamgenoten helpen in hun ontwikkeling en nadat ik gestopt ben wil ik graag als hoofdtrainer verder.”

Tijdens dit seizoen is het ook nog allemaal rommelig door corona. Maar dat laat het team van Oktay ook zeker niet uit de weg slaan.” Op dit moment gaat het redelijk goed, gezien de jonge selectie die wij hebben. Hopelijk kunnen we dit seizoen handhaven en verwacht dat er komende jaren een mooi fundament zal staan voor de toekomst. Wij hebben een vrij jonge ploeg en veel jongens die met elkaar binnen en buiten het veld bevriend zijn” , Aldus Oktay Karaca.

De speler van RCD laat weten dat voetbal heel belangrijk voor hem is geworden, daarom zal hij één ding nooit kunnen snappen. “ Voetbal is eigenlijk een onderdeel van mijn leven. Daarom zal ik nooit jongeren snappen die op 20-21 jarige leeftijd al stoppen met voetballen omdat ze het druk hebben met andere zaken of zichzelf niet kunnen motiveren.”

Voor het team van Oktay staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Als deze wedstrijden gewonnen worden kan er op een positieve manier naar de toekomst gekeken worden. “ Het seizoen is wisselvallig maar ondanks de vele afwezigen, blessures en tegenslagen doen wij het goed als groep. Komende weken hebben we Be Ready, Irene, Dordt Amateurs en GSC op het programma. Hopelijk pakken we daar minimaal tien punten om ons plek in de middenmoot te verstevigen.”

Oktay verteld ook waarom dit belangrijk is voor de toekomst. “ Het is belangrijk voor de club om in de derde klasse te handhaven dit seizoen en met de doorstroming van nieuwe jeugdspelers komend seizoen zal dit in de toekomst zijn vruchten afwerpen en zal de club een smaakmaker zijn in de derde klasse.”

Foto gemaakt door Mieke Zwang.

Klik op RCD op het laatste artikel van de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.