In gesprek met Luke Guijs van SV Oranje Wit

0
103

Luke Guijs is 19 jaar en speelt voor SV Oranje Wit. In zijn voetbalcarrière is hij een paar keer van club gewisseld voordat hij hier terecht is gekomen, deze clubs bestaan onder andere uit VV Drechtstreek en WCR in Rhoon.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Guijs is geboren in Dordrecht en woont nu al 15 jaar in Papendrecht. Hij heeft zijn Gymnasium afgerond op het Johan de Wit college en is nu student in het vak bedrijfskunde. Sinds hij begon met voetballen heeft hij bij elke club waar hij is geweest altijd in de eerste elftallen gespeeld. Hij had nooit last van blessures en was altijd fit om gedurende het hele seizoen volledige wedstrijden te spelen. Tot 13-jarige leeftijd heeft Guijs bij VV Drechtstreek gespeeld, toen werd het tijd voor iets nieuws. Hij vertrok naar WCR in Rhoon om daar te gaan voetballen op een iets hoger niveau en meer professionaliteit. Na twee jaar had hij daar genoeg gezien en is hij teruggegaan naar VV Drechtstreek om weer in de buurt te voetballen met vrienden. Op 18-jarige leefijd is de voetballer als tweede jaars A-junior naar SV Oranje Wit gegaan om nog een jaar op een hoog niveau in de jeugd te spelen. Hij speelt hier nog steeds.

Dit seizoen heeft Guijs geen enkele wedstrijd kunnen spelen in verband met een knieblessure. ‘’Dus het huidige seizoen gaat dramatisch maar ik probeer weer fit te worden voor volgend seizoen.’’ Als hoogtepunt van zijn voetbalcarrière heeft de voetballer dat hij met SV Oranje Wit 5de is geworden in de 3e divisie. Het dieptepunt van zijn carrière is zijn blessure die al meer dan een jaar aan de gang is. Het persoonlijk doel van Guijs is om vooral zo lang mogelijk veel plezier te houden in het voetballen. Het liefst zou hij ook op een nog hoger niveau willen voetballen.

Als voorbeeldvoetballers kijkt hij graag op naar Messi en Sneijder. Vaste rituelen om optimaal te presteren heeft de voetballer niet. ‘’Gewoon een goede warming-up en de wil om te winnen.’’ Als hobby’s buiten het voetballen vindt Guijs het leuk om met zijn vrienden dingen te doen zoals feesten of uitstapjes.

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.