In gesprek met Gilles van der Waal van VV Dubbeldam

Gilles van der Waal is pas 18 lentes jong, maar heeft al een hoop buitenlandse voetbalervaring opgedaan. De verdediger werd geboren in Engeland, maar leerde het voetballen in Oeganda. Het talent woont inmiddels al jaren in Nederland en is het slot op de deur bij het hoogste jeugdelftal van VV Dubbeldam. Hier hoopt hij zo snel mogelijk te kunnen aanhaken bij het vlaggenschip van de club uit Dordrecht, waar hij zijn debuut al mocht maken.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
Van der Waal kende een bijzondere jeugd en woonde zelfs meerdere jaren in het buitenland. “Vanaf mijn geboorte heb ik tot mijn vierde in Londen gewoond. Vervolgens ben ik verhuisd naar Oeganda, waar ik ook ongeveer vier jaar heb gewoond.” De jongeling leerde het spelletje op het schoolveldje in zijn woonplaats. “We speelden wekelijks een wedstrijdje ouders tegen de kinderen in Oeganda, geweldig was dat.” Van der Waal verhuisde uiteindelijk naar Nederland en werd lid bij VV Dubbeldam, hier doorliep hij bijna alle jeugdelftallen. “In het begin was ik vooral op het middenveld te vinden, dankzij mijn loopvermogen. Bij de D-tjes ben ik overgestapt naar de verdediging, waar ik vaak centraal achterin sta.”

Ook in zijn vrije tijd zit Van der Waal zeker niet stil. De verdediger focust zich op zijn studie aan de TU in Eindhoven. “Ik ben nu eerstejaars student werktuigbouwkunde.” Ook is Van der Waal enorm muzikaal en speelt hij binnen meerdere orkesten. “Ik speel trombone. Dit probeer ik dagelijks te doen, omdat het me echt een goed gevoel geeft. Muziek maken in het algemeen is echt prachtig! Iedereen zou het eens moeten doen,” geeft hij met een grote glimlach aan.

De jonge verdediger mist het spelen van wedstrijden op dit moment enorm. “Dit seizoen was niet heel interessant of uitdagend, er was dan ook veel minder beleving. Ik hoop dat we volgend seizoen weer wedstrijden mogen spelen met volle passie.” Gelukkig mag er nog wel getraind worden bij VV Dubbeldam. “Dankzij de energie tijdens de partijtjes kunnen we gelukkig de kilootjes er een beetje af houden,” geeft hij lachend aan. Want het voetbal is sinds kleins af aan al een grote passie voor Van der Waal. “Ik kan er helemaal in opgaan. Het is voor mij een groot feest om te mogen en kunnen voetballen. Alles eruit kunnen gooien en strijden op veld vind ik echt heerlijk. Ik geniet er iedere keer weer van.”

Van der Waal voelt zich enorm thuis bij zijn club VV Dubbeldam en kijkt veel naar zijn idolen op tv. “Messi is gewoon buitenaards, maar ik kijk ook graag naar Virgil van Dijk. Hij straalt uit wat een goede verdediger moet. Hij is rustig, heeft leiderschap, controle en macht. Daarnaast lijkt hij mij ook nog eens een echte top gozer, zeker een voorbeeld.” Bij zijn eigen club heeft de ambitieuze verdediger dan ook mooie doelstellingen voor ogen. “Ik wil graag een vaste kracht worden binnen het eerste elftal.” Ook een kampioenschap met zijn geliefde vereniging zou een droom zijn voor Van der Waal. “Maar dan wel een spannend kampioenschap, geen eentonig seizoen, dat zou wel heel mooi zijn,” sluit de jongeling af.

Meer artikelen lezen over VV Dubbeldam? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Dubbeldam.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.