In gesprek met Gilbert de Wildt van EBOH

Gilbert de Wildt heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed kunnen gebruiken om zijn nieuwe club EBOH en de spelersgroep te leren kennen. ,,En dat bevalt uitstekend. Ik voel me hier direct thuis. De regio is nog nieuw voor mij, maar de voetbaltaal is overal hetzelfde.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – De Wildt (62) is een zeer ervaren trainer, maar is in de regio Dordrecht nog een vrij onbekende naam. De geboren Vlaardinger was al voor zijn dertigste trainer, maar heeft de afgelopen vijfendertig jaar altijd bij clubs in de regio Rotterdam gewerkt. De voormalig horeca-ondernemer en beveiliger werkte eerder onder meer bij Poortugaal, Deltasport, Zwervers, Hellevoetsluis, DHZ en XerxesDZB. Bij zijn laatste club Leonidas was hij succesvol in het zondagvoetbal, maar door een knieoperatie moest hij begin 2019 gedwongen even afstand nemen van het voetbal.

In januari werd bekend dat De Wildt de nieuwe trainer van EBOH zou worden, waar hij succescoach Ries Fok – nu coach van buurman Dubbeldam (zondag) – heeft opgevolgd. Fok keerde in 2017 terug bij EBOH en zorgde samen met René Ebbers en met een aantal teruggekeerde clubjongens voor het kampioenschap in de derde klasse in zijn eerste seizoen. De afgelopen twee seizoenen deed EBOH mee om de bovenste plekken in de tweede klasse, maar het missen van veel kansen brak de ploeg regelmatig op. ,,Het plan was om in de tweede seizoenshelft lekker vaak te gaan kijken en de club en spelers zo al goed te leren kennen, maar ik ben uiteindelijk maar drie keer geweest. Begin maart kwam het voetbal helaas compleet stil te liggen. Toen het in mei weer mocht is Jeffrey Monster, mijn assistent, met een groep gretige gasten al lekker weer het veld op gegaan. Dat geeft wel aan dat het allemaal echte liefhebbers zijn, daar hou ik van.”

EBOH won in de voorbereiding het eigen Ries Fok-toernooi, waarbij het in de finale met 3-1 won van DFC. ,,Je eigen toernooi moet je altijd winnen. Het was helemaal leuk dat we dat met goed voetbal voor flink wat publiek hebben kunnen doen. Die finale was onze derde wedstrijd in vijf dagen, maar dat gaf mij ook de kans om veel spelers aan de slag te kunnen zien. Ik heb de voorbereiding ook gebruikt om de club en de spelersgroep goed te leren kennen.”

Klik hier voor meer informatie over EBOH
Klik hier voor meer artikelen over EBOH

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.