In gesprek met Fenna Rösken van VV Dubbeldam

De 15-jarige Fenna Rösken is begonnen met voetballen toen ze zeven jaar was. Haar eerste wedstrijden speelde zij in een meidenteam, maar wel in een gemixte competitie.

Inmiddels is dit alweer haar achtste seizoen op voetbal. In het huidige seizoen voetbalt ze in de MO17 van VV Dubbeldam. Naast dat ze zelf voetbalt, geeft de voetbalster ook training aan de MO7 van de club. Binnen de lijnen bij de MO17 staat ze vaak als aanvaller of aanvallende middenvelder gepositioneerd. “Aan welke kant maakt niet zo veel uit, die kunnen verschillen”, aldus Fenna.
XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Lang bij elkaar
Het team waar ze nu in speelt is al een lange tijd bij elkaar. “We zijn al een hele lange tijd geleden ontstaan als team, doordat er veel van onze meiden al op vroege leeftijd zijn begonnen met voetbal. Origineel zat ik in een ander meidenelftal, maar kon ik niet verder, omdat ik te jong was. Vandaar dat ik naar dit team ben overgeplaatst”, gaat ze verder.

Hecht team
In de loop der jaren heeft dit team toch wel verschillende veranderingen meegemaakt qua selectie: “Ondanks dat we al vanaf hele jonge leeftijd met elkaar spelen zijn er veel meiden gekomen en gegaan. Toch is er een harde kern die altijd de nieuwe meiden hartelijk welkom heet. Hierdoor sterkt het team iedere keer weer aan met nieuwe meiden en dit maakt ons heel hecht.” Dubbeldam MO17 is naast het veld ook een team: “We weten er ook altijd een feestje van te maken na de wedstrijden, zelfs na een minder resultaat. We zijn er voor elkaar en steunen elkaar.”

Sinterklaasavonden
In die lange tijd dat de meiden samen zijn, hebben zij ook mooie momenten meegemaakt. De sinterklaasavonden springen er voor Fenna het meest uit. “Met de sinterklaasavonden doen we altijd surprises met het team. Iedereen doet dan ieder jaar heel erg zijn best en we hebben er gezellige avonden aan over gehouden”, vertelt ze. In ieder team zijn er naast de hoogtepunten ook minder mooie momenten. Voor Rösken was dat de Coronapandemie. De trainingen en wedstrijden gingen niet meer door en dat heeft volgens haar ook effect gehad op het teamverband van de groep.
SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Eigen training
De trainingen van het elftal zijn weer zoals vanouds. “We hebben een lange tijd samen met de MO15-1 getraind, waarbij ze best veel tactische oefeningen hebben en veel tijd besteden aan conditie. Nu trainen we weer vaak met ons eigen team, waarbij we serieus onze oefeningen kunnen uitvoeren, maar er wel altijd ruimte is voor gelach en geklets, misschien soms wel iets te veel”, vertelt ze lachend.

Feestjes en etentjes
Naast de Sinterklaasavonden zijn er nog meer leuke activiteiten die Fenna met haar teamgenoten meemaakt. “Rondom de trainingen en wedstrijden worden er af en toe ook leuke oefenwedstrijden geregeld. Verder zijn we ook allemaal wel in voor een leuk feestje. Als er bij Dubbeldam dan een feest wordt georganiseerd, is ook een groot deel van het team van de partij. Als laatst proberen wij ook etentjes te regelen met team”, sluit ze af.

Klik op VV Dubbeldam voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.