IJsselmeervogels tegen stuntploeg Kozakken Boys

0
140

Aanstaande zaterdag om 15.00 staat er in de Tweede Divisie een mooie wedstrijd op het programma. IJsselmeervogels mag het thuis opnemen tegen de ploeg die deze week stuntte in de TOTO KNVB Beker, Kozakken Boys.

Vorig seizoen won IJsselmeervogels met 1-0 van Kozakken Boys op de eerste speelronde van de competitie. De thuiswedstrijd van Kozakken Boys begin mei, eindigde ook in 1-0. Beide ploegen wonnen dus hun thuiswedstrijd. IJsselmeervogels staat op een keurige tweede plek met een punt achter koploper AFC. Kozakken Boys staat op een twaalfde plek met elf punten.

IJsselmeervogels
IJsselmeervogels speelde afgelopen weekend 0-0 tegen Katwijk. In een slechte wedstrijd was een punt voor beide ploegen verdiend. De supporters werden niet verwend en het weer was ook niet om over naar huis te schrijven. Een handjevol kansen waren er, maar de grootste kans was nog voor De Vogels maar de afwerking was niet goed genoeg. Misschien had de ploeg dan ook teveel gekregen.

Kozakken Boys
Kozakken Boys heeft dinsdag voor een redelijke stunt gezorgd door Almere City te verslaan. Op een regenachtige avond werd het 2-1 voor de Werkendammers. Kozakken Boys scoorde al na tien minuten 1-0, wat ook de ruststand was. Na rust werd Almere City beter en gaven ze veel meer druk. Zo’n tien minuten voor tijd werd het 1-1, maar of deze goal was goedgekeurd als de VAR aanwezig was valt te betwijfelen. Het leek af te gaan op een verlenging totdat El Azzouti uit de rebound de bal in de laatste minuut binnen kopten.

De Werkendammers konden voor het eerst dit seizoen een punt bijschrijven, ze speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Sparta Rotterdam. In het begin kwam de ploeg goed weg, en door een domme rode kaart moesten ze ook nog eens met tien man verder. Kozakken Boys hield het vol tot aan de rust, en na rust zorgde wat omzettingen dat de ploeg beter stond.  De ploeg uit Werkendam schoot zelfs op de lat, maar uit de counter scoorde de Spartanen de 0-1. Na de goal toonde de ploeg veerkracht en maakte ze via een mooie aanval de 1-1. Ook Sparta eindigde in de laatste minuten nog met tien man.

De wedstrijd begint zaterdag 3 november om 15.00 op Sportpark De Westmaat.