HVC’10 loopt averij op bij SVC’08

0
182

In een door scheidsrechter Takacs na afloop als “snel en enerverend” getypeerde wedstrijd heeft HVC’10 in Wassenaar tegen SVC’08 met 4-2 haar eerste nederlaag in deze nog prille competitie moeten slikken.

Aangezien er nog geen spelers van blessures waren teruggekomen, viel de keuze van trainer Piet Boon op vrijwel dezelfde 11 spelers als vorige week tegen Valken’68, met uitzondering van Mitchell Bouwhuis die nu in plaats van Dave Kram aan de aftrap mocht staan.

In de beginfase, waarbij na luttele seconden de wedstrijdbal al diende te worden gewisseld omdat hij te zacht was, kozen beide ploegen direct voor de aanval. Kay van den Bos zorgde voor het eerste echt gevaarlijke HVC-moment, maar zag een vliegend schot middels een mooie save van de SVC-doelman naast getikt worden.

SVC antwoordde onmiddellijk met een snelle aanval die eindigde met een scherpe voorzet welke door Jeffrey van den Bos op het juiste moment tot hoekschop werd gekopt. Een vlotte HVC-combinatie, waar onder anderen de jonge Tom Van Anraad betrokken was, eindigde in een vrije trap, waaruit Sil van Ooijen keihard op de paal schoot. Niet veel later werd Jorno Reurink door twee man de weg naar het doel versperd, waarvoor hij overigens geen vrije trap kreeg. Daarna sloeg het noodlot toe voor HVC’10.

De van Scheveningen overgekomen Mike de Niet werd met een mooie steekbal bereikt en kreeg, onvoldoende op de huid gezeten, de gelegenheid af te ronden: 1-0. Daarna moest HVC-doelman Vincent Madern zich met een liesblessure laten vervangen door Tom van der Spek, die meteen al kansloos was toen een ongelukkig teruggekopte bal van Wesley van der Est hoog over hem heen in het doel verdween (2-0).

Nadat Van der Spek eerst nog knap redding had kunnen brengen toen een vrijstaande SVC-speler in de zestien de bal tot zijn verbazing van een Hoekenees kreeg aangespeeld, was het even later toch raak, wederom na niet adequaat ingrijpen van de Hoekse verdediging (3-0). Voor rust lukte het HVC niet meer, ondanks aardige acties van onder anderen Daniël Storm, Bouwhuis en Kirill Slutskyy, de belangrijke 3-1 aan te laten tekenen.

In de eerste minuut na rust, waarin Van Ooijen was vervangen door Kram, was het bijna meteen weer raak voor SVC. De bal ketste echter via de paal terug in het veld, terwijl even later Van der Spek knap een venijnig schot onschadelijk wist te maken.

HVC’10 kwam echter gaandeweg toch steeds beter in de wedstrijd en een door Van der Est opgezette aanval kwam via de actieve Slutskyy bij Kram, die keurig afrondde: 3-1. Niet veel later leek Reurink de stand op 3-2 te brengen, maar ook in deze wedstrijd werd een geldig doelpunt van HVC’10 weer geannuleerd. Hoewel Reurink duidelijk achter de tegenstander vandaan kwam, volgde de scheidsrechter het onterechte signaal van zijn assistent op en keurde de treffer af. HVC, dat beslist feller speelde dan in de eerste helft, bleef komen en het was Slutskyy die de doelman van SVC opnieuw tot een fraaie save dwong.

Van der Spek moest vervolgens toch ook weer aan de andere kant redden, onder meer na een ‘flipperkast-duel’ in het strafschopgebied. Het was na een mooie aanval uit een vrije trap dat dan toch (opnieuw) Kram op aangeven van Reurink de verdiende 3-2 kon aantekenen, waarmee de spanning in de wedstrijd nog verder terug kwam. Boon bracht vervolgens Badr Benmohammed in voor Rick Voskamp.

HVC ging voluit op jacht naar de gelijkmaker, waarbij een aantal goede combinaties te zien waren, maar het doelpunt viel helaas aan de andere kant. Balverlies leidde tot een 3 tegen 1 situatie, welke door SVC goed werd uitgespeeld. Eindstand 4-2 voor SVC’08, dat daarmee alleen koploper wordt in klasse 2C.

Door: Dirk Vermeulen