Hoe blijf ik fit met Tijn van Horssen van VV Dubbeldam

Tijn van Horssen (19) is vanaf zijn vijfde lid bij VV Dubbeldam. Hij heeft in alle jeugd selecties gespeeld en is nu voor het eerst actief in de senioren selectie. De positie waarop Tijn van Horssen speelt is de linksback/linker centrale verdediger.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Door corona is het seizoen vroegtijdig gestopt. “Het is zonde voor de sport, en naar alle eerlijkheid een beetje krom. Sportscholen die wel open blijven maar buiten sporten, waar het gevaar op besmetting over het algemeen kleiner is, wel stil leggen. Naar mijn mening ging alles goed toen we zonder supporters speelde. Helaas is er nu niks aan te doen.”

VV Dubbeldam heeft voor de stop nog een paar wedstrijden kunnen voetballen. “De voorbereiding verliep erg soepel, helaas net op 1 doelpunt de volgende ronde van de beker misgelopen, al had dat niet veel uitgemaakt met de kennis van nu. De start van de competitie ging qua resultaten wat minder.”

Zonder trainingen en wedstrijden moet je andere manieren vinden om fit te blijven. “Ik heb het geluk dat mijn basisconditie over het algemeen erg goed is. Ik was naast voetbal dan ook niet echt actief bezig om fit te blijven. Zo nu en dan ga ik eens hardlopen en dat is het wel.”

Als tips om fit te blijven heeft Tijn van Horssen het volgende. “Ik ben sinds de bekendmaking dat het amateurvoetbal stilgelegd werd meer bezig met hardlopen en intervaltrainingen zowel met- en zonder bal. Ik probeer mezelf in beweging te houden en toch wel fit te blijven door op normale trainingsdagen voor mezelf bezig te zijn.”

Op de vraag wie de voorbeeld voetballer voor Tijn is reageert Tijn van Horssen . “Voor mij is dit Zlatan Ibrahimovic. Sinds dat hij na 6 maanden al terug was van een kruisbandblessure heb ik nog meer respect voor hem gehad. Hij is inmiddels 39 geloof ik en hij staat nu zelfs aan kop als topscorer. Hij is echt uitzonderlijk fit en helemaal voor zijn leeftijd. Ik denk een voorbeeld voor velen.”

Tijn van Horssen hoopt vooral dat alle competities afgemaakt kunnen worden en dat er zo snel mogelijk weer wat mensen langs de lijn mogen staan. “Niet alleen voor ons persoonlijk maar natuurlijk ook met oog op de financiële situatie van meerdere verenigingen. In sportief opzicht is het voor ons zaak om na de mindere start van het seizoen snel weer punten te pakken en aansluiting te vinden bij de middenmoot.”

 

klik hier voor meer artikelen over VV Dubbeldam

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.