Hoe blijf ik fit met Ralph Amperse van RCD

Vandaag in het item ‘hoe blijf ik fit met’ praten we met Ralph Amperse (22). Ralph is bezig aan zijn derde seizoen, als speler, in het eerste elftal van RCD. Voorheen heeft Amperse altijd vrij fanatiek getennist.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Wij vroegen naar Ralph zijn bezigheden buiten het voetbal. ” Ik studeer nog. Ik heb mijn bachelordiploma Bedrijfseconomie behaald en ben momenteel bezig met m´n master Accountancy. Dit doe ik op de Tilburg University. Ik hoop mijn master binnen een jaar af te ronden en vervolgens in het werkveld aan de slag te kunnen. Het studeren is momenteel door de coronaperiode wel heel anders. Alle lessen worden momenteel online aangeboden wat het een stuk minder persoonlijk maakt.

Ralph vertelt over het huidige seizoen. ”We begonnen erg goed. We hadden twee van de drie wedstrijden gewonnen en de sfeer zat er goed in. Dit was zowel in de trainingen als wedstrijden goed te merken. Iedereen werkte hard voor elkaar. Ik denk dat als de competitie niet was stilgelegd, we het veel teams erg lastig konden maken. Het verdere verloop van het seizoen zie ik helaas somber in. Ik kan het me niet voorstellen dat we nog aan competitiewedstrijden toekomen.”

Amperse probeert wel fit te blijven in deze voetbal loze periode. ”Normaal ging ik nog drie keer in de week naar de sportschool, maar dit is helaas ook niet mogelijk. Nu ga ik nog wel met een vriend hardlopen of mountainbiken. Daarnaast wordt ons bij RCD ook nog de mogelijkheid gegeven om door te kunnen trainen, daar ben ik wel blij mee!”

De tweeëntwintigjarig linksback zijn ambities zijn duidelijk. ”Voor de toekomst heb ik de ambitie om steeds belangrijker te worden voor het elftal. Daarnaast zou ik ook nog graag hogerop willen spelen. Ik ben erg gedreven en probeer altijd het maximale uit alles te halen.”

Amperse zijn voorbeeldvoetballer komt uit Spanje. ”Mijn voorbeeldvoetballer is Andrés Iniesta, vooral toen hij bij Barcelona speelde. Zijn inzicht, passing en rust aan de bal waren echt uitzonderlijk. Binnen onze eigen club heb ik veel bewondering voor Louis Laros. Hij heeft vroeger voor Willem II, VVV en Vitesse gespeeld. Hij is inmiddels 47 jaar en traint nog altijd met ons mee. Hij heeft nog steeds zo veel kwaliteiten en ik kan veel van hem leren.”

Foto: Mieke Zwang

Klik hier voor meer informatie over RCD
Klik hier voor meer artikelen over RCD

 

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.