hoe blijf ik fit met Bjorn van Ingen van VV Dubbeldam

Bjorn van Ingen (29) voetbalt bij VV Dubbeldam als verdedigende middenvelder. Voordat Bjorn van Ingen bij Dubbeldam voetbalde heeft hij bij diverse clubs gevoetbald zoals: VV Grootelindt, Feyenoord, NAC Breda, ASWH, Pelikaan, Zwerver en Drechtstreek. Op zijn vierde is van Ingen begonnen met voetballen en speelt nu al 14 jaar in de selectie.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Het is erg vervelend dat het voetbal weer stil is gelegd. Je bent net lekker bezig en je komt in je ritme en zeker als je bij een nieuwe club begint wil je niets anders dan voetballen. “Gelukkig hebben we er wel even van genoten. Ondanks alle maatregelen die er waren vond ik het in het amateur voetbal bij de clubs goed geregeld. Het is toch anders voetballen eerst wel publiek en al vrij snel zonder publiek waardoor de sfeer van het voetbal toch wel werd weg genomen wat erg zonde was, maar we konden door blijven voetballen. Helaas kwam daar ook een einde aan. Naar mijn mening hadden we gewoon door kunnen spelen omdat er vrijwel geen besmettingen waren in het amateur voetbal. Het blijft krom dat de profs wel door mogen. Deels zijn het uiteraard de inkomsten van de spelers maar wat is het verschil met de amateurs en profs? Er zijn meer besmettingen bij de profs de afgelopen periode en die mogen wel door blijven gaan. Helaas moeten we dit accepteren. En hopen dat we in Januari verder kunnen.”

De voorbereiding voor Dubbeldam ging erg goed. Met een nieuwe groep, veel nieuwe spelers erbij gekomen, nieuwe trainers en dan is het altijd maar de vraag of het allemaal past en werkt. “We hadden uit de voorbereiding veel vertrouwen gehaald. Helaas verliep de competitie iets anders dan waar we op hadden gehoopt.Het verliep stroef en er was weinig over van wat we in de voorbereiding hadden laten zien. Hopelijk zodra het seizoen weer van start gaat zullen we er weer staan en er alles aan doen om het weer recht te zetten en er met zijn allen voor gaan strijden. Kwaliteit is er genoeg en daar moeten we meer gebruik van gaan maken, dan komt het zeker goed.”

Om fit te blijven doet elke voetballer wat anders. De een gaat hardlopen, de ander gaat naar de sportschool. “Om mij zelf op dit moment fit te houden ga ik veel wielrennen en hardlopen. Ben niet zo sportschool jongen, die kracht gaat trainen. We moeten in beweging blijven en een lekker stukje fietsen is heerlijk. Uiteraard is hardlopen niet het leukste wat er is, maar we moeten het er maar mee doen.”

Bjorn van Ingen heeft tips voor u om fit en gezond te blijven in de coronastop. “Blijf lekker in beweging. Ga zeker 2x per week iets doen om in het ritme te blijven. Verzorg je zelf goed en stay safe. Let op elkaar, dan kunnen we zo snel mogelijk weer voetballen. Dat is toch het liefste wat we allemaal doen.”

Als alles weer voorbij of afgenomen is en de competitie mag weer van start, hoopt Bjorn van Ingen dat ze ook weer met publiek mogen spelen. “Als we weer mogen voetballen, hoop ik dat we gewoon met publiek kunnen gaan spelen. Voor ons zelf is het de taak dat we heel snel punten gaan pakken en zodat we weer naar boven kunnen kijken in plaats van naar onderen. Verder naar onderen kunnen we op dit moment niet. En uiteraard veel strijd en veel plezier erin hebben. Zodat we daarna weer lekker de 3e helft hebben onder genot van een lekker koud biertje.”

 

klik hier voor meer artikelen over Dubbeldam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.