Het SNS Gorcum Street Soccer sluit het jaar feestelijk af

0
202

Woensdag 17 juli sloten de SNS bank, The Mall Jongerenwerk, Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH) en Gorinchem Beweegt het seizoen van het SNS Gorcum Street Soccer feestelijk af. Door een gezamenlijk evenement te organiseren in de Van Rappardhal bezorgden zij 80 jongeren een onvergetelijke middag. De SNS bank ondersteunt sinds 2016 het Gorcum Street Soccer project, waarbij jongeren de kans krijgen zich te ontwikkelen door het inzetten van sport als middel.

Corné van Rosmalen, buurtsportcoach van Gorinchem Beweegt, vertelt; “De ondersteuning van de SNS bank heeft ons erg geholpen en voor een kwaliteitsimpuls van het project gezorgd. Dankzij deze steun hebben wij nieuw materiaal kunnen aanschaffen waardoor wekelijks 150 jongeren in de wijken kunnen sporten. Wij zijn erg blij dat de SNS Bank het project een warm hart toedraagt”.

SNS GORCUM STREET SOCCER
SNS Gorcum Street Soccer is een voetbalproject met een sociale gedachtegang. “Jongeren die anders in de wijk rondhangen, bieden wij nu een kans om bezig te zijn met sport.

Respect, fairplay en eigen verantwoordelijkheid zijn speerpunten in het programma”, legt Van Rosmalen uit. De wekelijkse Street Soccer activiteiten dragen bij aan de sociale ontwikkeling in de wijken. Daarnaast is er een samenwerking ontstaan met het in Gorinchem actieve jongerenwerk.

 

FEESTELIJKE AFSLUITING
Tijdens de feestelijke afsluiting op woensdag 17 juli in en rondom de Van Rappardhal kwamen 80 fanatieke jongeren uit verschillende wijk van Gorinchem samen om met elkaar het seizoen van het “Street Soccer” gezamenlijk af te sluiten. Door verschillende partners werden leuke voetbal gerelateerde activiteiten georganiseerd. Zo zorgde het Jongerenwerk (STJJMH en The Mall) voor een echte voetbalkooi waar bij de panna’s je om de oren vlogen.

Verder werd er binnen fanatiek FIFA en tafelvoetbal gespeeld De SNS bank zorgde, onder het genot van een fl esje water en stukje fruit, voor een heuse kennisquiz over geld waarbij de kinderen extra punten konden verdienen.

Op het reuze voetvolleyveld bij Gorinchem Beweegt werd aan de techniek gewerkt. Daarnaast was er uiteraard ook ruimte voor een gewoon partijtje voetbal zoals wekelijks in de verschillende wijken plaatsvindt.

Al met al een toffe middag! Partners en jongeren, bedankt voor het afgelopen seizoen en tot na de zomervakantie. Kijk voor het overzicht van de SNS Gorcum Street Soccer activiteiten op: https://gorinchembeweegt.nl/ik-wil-meedoen.