Hellevoetsluis verliest ongeslagen status

0
122

Zowel Hellevoetsluis als tegenstander DCV hadden voor aanvang van hun wedstrijd de maximale score uit 2 wedstrijden.

Zonder de vakantie vierende verdediger Vincent Mast en met enkele maar net opgelapte spelers, zoals Őner Sang-A-Jong en doelman Danijel Ribaric, begonnen de Hellevoeters aan de wedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde DCV. De Krimpenaren hadden evenals Hellevoetsluis hun eerste 2 wedstrijden gewonnen en waren dus 1 van de 6 ploegen met de maximale score. Met de nummers 1 t/m 6 allemaal tegen elkaar was er al vroeg in het seizoen sprake van een Super Saturday. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Hellevoetsluis een tegenslag te verwerken, toen de 19-jarige verdediger Tijs van de Heuvel, bij afwezigheid van Vincent Mast als rechtsback opgesteld, zonder tegenstander in de buurt zich verstapte en niet voor het eerst in zijn carrière een op het oog ernstige knieblessure opliep. Zijn vervanger was Patrick Struijk, die op de voor hem vreemde rechtsbackpositie de plek van Van den Heuvel innam. Ondanks de zware tegenslag had Hellevoetsluis in de 6e minuut op voorsprong moeten komen, toen Tom Sleeuwenhoek oog-in-oog verscheen met de DCV-doelman. Zijn lob over de keeper werd nog net door de sluitpost aangeraakt waardoor de bal niet in het doel verdween. Het publiek ging er op het sfeervolle en zonovergoten ING Sportpark eens goed voor zitten, maar de eerste helft stelde van beide kanten teleur. Desondanks ging DCV met een verdiende 0-1 voorsprong rusten, toen een voorzet vanaf links werd binnengetikt. Een nagenoeg identieke goal als in het treffen vorige week met Alexandria ’66.

Alsof de Hellevoeters al niet genoeg tegenslag te verwerken hadden gekregen, viel doelman Ribaric in de rust ook nog eens uit. Zijn vervanger Ti-Jey Bins maakte daarmee zijn competitiedebuut voor de hoofdmacht. Hellevoetsluis begon goed en fel aan de tweede helft, zette DCV onder druk en kreeg kansjes, maar toen de ergste storm was gaan liggen, was het DCV dat makkelijk uitliep naar een ruimere voorsprong. Hellevoetsluis probeerde het wel, maar zocht te vaak en te snel het hoofd van de boomlange Sleeuwenhoek. Knullig balverlies van diezelfde Sleeuwenhoek leidde tot de 0-2 in de 66e minuut en 5 minuten later was het al 0-3 voor de Krimpenaren en was de wedstrijd beslist. De rood-witten probeerden het nog wel, maar tot meer dan een paar halve kansjes leidden de pogingen niet. Zo kwam er eerder dan vorig seizoen een einde aan de ongeslagen status van de Hellevoeters en mogen zij proberen volgende week tegen Kethel-Spaland de draad weer op te pakken.