Hellevoetsluis vergeet te scoren

0
    125

Het euvel van de laatste weken deed zich ook deze zaterdag weer gevoelen. Waar Hellevoetsluis binnen 15 minuten al met 0-2 voor had moeten staan, ging het met een 1-0 achterstand rusten en verloor het uiteindelijk met 3-1 van Bruse Boys.

Met een ongeslagen reeks van 3 wedstrijden, waarvan er 2 gewonnen werden en 1 gelijk werd gespeeld, toog Hellevoetsluis met vertrouwen naar Bruinisse. Ondanks de ongeslagen reeks kwam Hellevoetsluis ook in deze wedstrijden moeizaam tot scoren. Tegen Axel werd weliswaar met 3-0 gewonnen, maar deze wedstrijd had ook met 6-0 gewonnen kunnen worden, en de 1-1 tegen De Meeuwen had qua kansenverhouding ook in 2-6 voor de Hellevoeters kunnen eindigen. Ook in de thuiswedstrijd tegen SSV werd er vorige week slechts 1x gescoord, maar toen mochten de rood-witten van geluk spreken dat zij toch met 1-0 wisten te winnen. In de wedstrijd tegen Bruse Boys, 2 seizoenen geleden nog uitkomend in de 1ste klasse, waren de eerste kansen weer voor de Hellevoetse voorwaartsen. Marley Dors verscheen oog-in-oog met de keeper, had de bal in een eerder stadium af kunnen leggen naar Gaultier Obiango, maar ging voor eigen succes, waardoor hij iets te lang treuzelde en de bal voorlangs het doel verdween. Niet veel later kwam Serkan Yavuzyigitoglu door over de rechterkant, leverde een scherpe voorzet af, die door Marley Dors gemist werd, maar tot verrassing van Gaultier Obiango ook door de doelman niet onderschept werd, waardoor alles en iedereen de bal uiteindelijk miste. Ondanks de kansen die het kreeg stapte Hellevoetsluis af van het combinatievoetbal, bemoeilijkt ook door de, door het lange gras, stroperige grasmat, en koos het al snel weer voor de lange bal. Bruse Boys vocht zich in de wedstrijd, werd gevaarlijk met schoten van afstand en kwam door fouten in de Hellevoet-defensie in de 36e minuut op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft, met Jeffrey de Koning voor Rucentney Benito, waardoor Vincent Mast van het centrum naar de rechtsbackpositie verhuisde, probeerde Hellevoetsluis iets aan de achterstand te doen, maar liep het in de 58e minuut tegen de 2-0 aan. Een goede actie over de linkerkant van Hellevoetsluis, werd gevolgd door een snoeiharde voorzet, die koppend tot doelpunt verlengd werd (2-0). Lang leek het erop of Hellevoetsluis niet meer kon en Bruse Boys niet meer hoefde, totdat een schitterende crosspass van Quincy de Lobel bij de naar rechts uitgeweken linkspoot Brian Poelman belandde. Deze nam de bal prima aan, kapte een speler uit en passeerde ook de keeper, die hem onreglementair stuitte. Vincent Mast benutte vervolgens de penalty en bracht Hellevoetsluis in de 68e minuut terug in de wedstrijd (2-1). Toen Hellevoetsluis definitief langszij leek te komen viel het doelpunt aan de andere kant. Brian Poelman schoot na een vloeiende aanval buiten bereik van de doelman op de paal, en in de daaropvolgende aanval werkte aanvoerder Frenk van Gelderen een kopbal die voorlangs leek te gaan ongelukkig in eigen doel (3-1). Trainer Edwin de Koning bracht met Wouter Besters nog een echte spits in, maar, hoewel Besters goed inviel, veranderde dat niets meer aan de stand. Sterker nog, Bruse Boys kreeg in de slotfase nog 2 grote kansen op een grotere zege, maar tot 2x toe kwam doelman Sander van Reijn als winnaar uit de strijd. Waar Hellevoetsluis de goede reeks voort had willen zetten en verder wilde klimmen op de ranglijst, moest het dus even pas op de plaats maken en staat het nu met 7 punten uit 6 wedstrijden op een 8e plaats.