Hellevoets kwartiertje genoeg voor zege op SSV’65

0
140

Met de eerste kans binnen 5 minuten en een doelpunt na 6 minuten, begon de wedstrijd tegen SSV ‘65 veelbelovend voor Hellevoetsluis. Toen de ploeg uit Goes na 15 minuten echter het initiatief overnam, hebben de Hellevoeters vervolgens 75 minuten achter de bal aangelopen en mochten ze van geluk spreken dat na 90 minuten de 1-0 nog steeds op het scorebord stond.

Met de weer in de basis teruggekeerde Gaultier Obiango, waardoor het duo Obiango-Dors weer in ere was hersteld, begon Hellevoetsluis aan de wedstrijd tegen SSV ‘65. De ploeg uit Goes had voor aanvang 1 punt meer als de Hellevoeters, dus bij winst zouden de rood-witten over de Zeeuwen heen springen en aansluiting krijgen bij de middenmoot. De prima wedstrijden tegen resp. FC Axel (3-0) en De Meeuwen (1-1) gaven aanleiding om deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien. In het eerste kwartier gaf Hellevoetsluis dan ook een goed vervolg aan de afgelopen wedstrijden, want in de 4e minuut was het al Marley Dors die door een goede loopactie achter de verdediging van SSV werd aangespeeld en oog-in-oog met de keeper kwam. Zijn lob was vervolgens net te kort en kon door de doelman gepakt worden. In de daaropvolgende aanval was het echter wel raak, toen een vlammend schot van Gaultier Obiango de doelman verraste en Hellevoetsluis op een 1-0 voorsprong kwam. Na nog wat speldenprikjes was het na 15 minuten SSV ‘65 dat de overhand kreeg en dit initiatief vervolgens niet meer uit handen gaf. Grote kansen bleven uit, maar Hellevoetsluis wist zich niet meer onder de druk van de Goesenaren uit te voetballen en mocht blij zijn dat het met de 1-0 voorsprong ging rusten.

In de rust probeerde trainer Edwin de Koning met een wissel het tij te keren, maar het inbrengen van Jeffrey de Koning voor Frank de Regt had helaas niet het gewenste effect. Waar vorige week de wissel tegen De Meeuwen resulteerde in het terugkrijgen van het initiatief, daar bleef het beeld van de wedstrijd nu onveranderd. Hellevoetsluis kwam op geen enkele manier aan combinatievoetbal toe en schoot de bal vaak, als het hem al eens had, op hoop van zegen naar voren. Toch had de voorsprong uitgebreid kunnen worden, wanneer scheidsrechter Felix niet op eigen waarneming had geoordeeld dat de bal al over de achterlijn was, en de 2-0 van Marley Dors was goedgekeurd. Nog één keer verscheen Hellevoetsluis voor het doel van de tegenstander, maar de voorzet van Serkan Yavuzyigitoglu werd door een SSV-verdediger net voor de voeten van de inkomende Jeffrey de Koning weggetikt. Verder was het alles SSV wat de klok sloeg, maar wat men ook probeerde, de gelijkmaker kwam er niet. Met meer geluk dan wijsheid bleef Hellevoetsluis op de been en mocht het in een aantal situaties doelman Sander van Reijn dankbaar zijn. Zo stond er na 95 minuten nog altijd 1-0 op het scorebord en klom Hellevoetsluis door de overwinning over tegenstander SSV heen. Met 7 punten uit 5 wedstrijden neemt het nu de 8e plaats in en kan het volgende week in de uitwedstrijd tegen Bruse Boys weer een stapje maken. Dan zal het echter wel beter voor de dag moeten komen dan in deze wedstrijd.