GOZ start met vrouwenteam

0
474
Club-van-de-Week-VV-Goz

Het jubileumjaar van het Mijnsheerenlandse GOZ zou wel eens met een extra feestelijk cadeautje verrijkt kunnen worden. De vereniging die 75 jaar bestaat is namelijk druk bezig met het arrangeren van de terugkeer van een vrouwenteam.

Een vrouwenteam behoorde in het verleden al tot het scala teams binnen de vereniging. Het team behaalde zelfs het kampioenschap. Maar omdat de doorstroming vanuit de jeugd stokte, bleef het team uiteindelijk niet intact.

Daar moet in de komende maanden verandering in komen. Inmiddels hebben een vijftal vrouwen met een GOZ-verleden een zoektocht naar nieuwe speelsters gestart en dat heeft als resultaat gehad dat er een groep van zo’n 25 geïnteresseerde vrouwen staat die in het nieuwe seizoen er tegenaan wil gaan. Op 15 juni vond al een kennismakingavond en een proeftraining plaats en de komende tijd wordt gekeken wat het vervolg wordt van het initiatief.

Het doel is een prestatief team op het veld, maar een relaxt team naast het veld. In eerste instantie is de doelstelling om elf tegen elf te spelen op een groot veld in de vierde klasse. Mocht dit niet haalbaar zijn, is het alternatief 7 tegen 7 op een half veld. De basis daarvoor lijkt er al te zijn, gezien het aantal geïnteresseerden.  GOZ beschikt overigens wel al langere tijd over een MO17-lichting.

Klik hier voor meer informatie over VV GOZ
Klik hier voor meer artikelen over VV GOZ