Ferhat Kemaldar heeft eerste klasse als doel voor ogen

De voetballoopbaan van Ferhat Kemaldar kende pieken en dalen. Hij rook aan het betaalde voetbal, kwam uit in de topklasse bij de amateurs en heeft nu zijn zinnen gezet op de eerste klasse met Wieldrecht.

DORDRECHT – Ferhat Kemaldar werkt al geruime tijd bij Tata Steel in Oosterhout. ,,Dat is ook de reden dat ik destijds bij Kozakken Boys ben gestopt. Voetbal is leuk, maar werk is belangrijker. Ik heb toen al gekozen voor mijn maatschappelijke carrière. Ik werk in ploegendiensten en ben doorgegroeid tot meewerkend voorman.” Dordtenaar Kemaldar, hoewel nog altijd wonend in het hart van Dordt bij de molen op de Noordendijk, is daardoor een beetje Brabander geworden. ,,Dat begon eigenlijk al in de periode bij de ‘boys’. Werkendam is al Brabants en ook in de spelersgroep liepen destijds een aantal spelers met Brabants bloed rond.”

Kemaldar leerde het voetballen op straat en werd pas op zijn negende lid bij Oranje Wit. Daar ging hij al snel van de E10 naar de E1. Op zijn twaalfde haalde scout Peter Drijver hem naar FC Dordrecht. Trainer Gert Kruys hevelde hem later over naar de A-selectie. ,,Ik speelde wat oefenwedstrijden maar brak na een duel met Tom Beugelsdijk tijdens de training mijn kuitbeen. Na mijn revalidatie kreeg ik geen contract.” Kozakken Boys-scout Teus Blokland haalde hem na een wedstrijd tegen Jong Roda JC over naar Werkendam te komen. ,,Daar kwam ik er achter dat topamateurvoetbal misschien nog wel beter was dan FC Dordrecht. Na een weergaloze nacompetitie en met de steun van de geweldige voorzitter Ad van Wijk, promoveerden wij meteen naar de topklasse. Terugkijkend is dat de mooiste periode uit mijn voetballoopbaan. De voorzitter leende ons toen nog zijn auto voor een trainingskamp in Spanje omdat Arif Irilmazbilek niet durfde vliegen. ”

Vierde elftal
Hij vervolgt: ,,Bij terugkeer naar Oranje Wit had ik meteen al spijt van mijn vertrek bij Kozakken Boys. Kemaldar stopte al na drie maanden en zou twee jaar geen bal meer raken. ,,Daarna begon het toch weer te kriebelen. Ik koos voor het vierde elftal van SC Amstelwijck, maar sloot al snel aan bij het eerste elftal. Voorzitter Bas de Deugd, een geweldige man, hield het team toen nog bij elkaar, maar het liep volledig uit de hand bij een beslissingswedstrijd tegen Heukelum. Daarna heeft hij de stekker eruit getrokken.”

Kemaldar koos voor Wieldrecht. ,,Ook daar kon ik ondanks mijn onregelmatige werk bij trainer John den Dunnen wekelijks spelen. Het ging twee jaar goed, maar opnieuw dacht ik aan stoppen. Ik ging voor de fun bij GSC/ODS in de vierde klasse op zondag spelen. Maar toen Wieldrecht naar de tweede klasse promoveerde, ging ik opnieuw om. Het was toch mijn cluppie gebleven. Ik stond er vaak op zaterdag te kijken. Ik heb de plooien met trainer Pippy Pruymboom gladgestreken, want bij Oranje Wit waren wij niet echt goed uit elkaar gegaan. Ach, dat is ook alweer zes jaar geleden. Pippy en ik zijn geen mensen die daarin blijven hangen. Hij stelde dat hij mij nodig heeft en opeens was daar een goede klik.” Er staat een goed team bij Wieldrecht. Ferhat Kemaldar is ervan overtuigd dat Wieldrecht op niet al te lange termijn in de eerste klasse thuishoort.

Klik hier voor meer artikelen over Wieldrecht

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.