Eindelijk weet De Zwerver weer eens te winnen

0
376
Zwerver-Zwervers

In het eerste gedeelte van de competitie waren er veel wedstrijden waarin De Zwerver het verdiende om punten te halen. Maar dat lukte vaak niet, soms zelfs in de laatste minuten. Zaterdag pakten de Kinderdijkers eindelijk weer eens drie punten.

Aan het begin van de tweede periode was er eindelijk die verdiende overwinning voor de mannen van trainer Joery van der Waal. Tegenstander zaterdag was De Zwervers uit Capelle aan de IJssel. Onder leiding van de ervaren scheidsrechter Roeleveld begonnen beide teams. Vanaf het begin was het duidelijk dat De Zwerver gemotiveerd was om er een goede wedstrijd van te maken. Met in de spits weer de herstelde Glenn Weijts waardoor ook Rick Verloop meer ruimte kreeg om zijn acties te maken. Dat bleek in de 7e minuut al toen Glenn Weijts de bal naar Rick Verloop kopte die daarna zijn harde schot maar net zag worden gestopt door keeper Evora van De Zwervers. Vlak daarna schoot Jesper Kusters uit een corner hard naast.

Maar ook De Zwervers liet zich niet onbetuigd. In de 9e minuut moest keeper Siggy Schutte redding brengen op een schot van O’Neal Maatsen. Zo golfde het spel het eerste kwartier heen en weer. Maar daarna moest De Zwerver weer een tegenvaller accepteren. Jermain Bebrout, net teruggekeerd van een enkel blessure, viel uit met een blessure. Hij werd vervangen door Youssef Lamrid. Aan beide kanten kwamen er wat kleine kansen, maar beide verdedigingen waren deze middag sterk. Bij De Zwerver speelde Austen Zwaal samen met Nathan Silië weer een geweldige wedstrijd. Ook de beide backs Tom Ferier en Robin Lodder hielden hun tegenstanders in bedwang.

Het einde van de wedstrijd in de eerste helft was voor De Zwerver. Een vrije trap van Youssef Lamrid kon net niet door Redouan El Akchaoui worden aangetikt. Vlak daarna was het een geweldige pass van Austen Zwaal op Rick Verloop di de bal net over het doel zag gaan. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen rusten.

Ook in de tweede helft was het begin voor De Zwerver. En dat betaalde zich uit in een doelpunt. Een pass vanuit het middenveld kwam bij Rick Verloop terecht die goed doorzette. Binnen het strafschopgebied werd hij te val gebracht en scheidsrechter Roeleveld wees gedecideerd naar de stip. Glenn Weijts nam de verantwoording omdat de vaste strafschopnemer Jermain Bebrout was uitgevallen. Onberispelijk schoot hij de bal in de bovenhoek en de stand 1-0 verscheen tot enthousiasme van spelers en supporters op het bord.

Tegenstander De Zwervers was vanaf dat moment de betere ploeg. Men probeerde om zo snel mogelijk de stand gelijk te trekken. In de 58e minuut was het Ayrton Verlaan die keeper Siggy Schutte tot een redding dwong. En in de 70e minuut was het opnieuw Siggy Schutte, die een hoofdrol vervulde, die binnen een minuut twee keer de bal uit de hoek moest halen. Om meer grip op het middenveld te krijgen werd Rick Verloop gewisseld voor zijn weer herstelde broer Stef Verloop.

De aanval van De Zwervers bleef de aandacht opeisen, maar ook De Zwerver kreeg nog kansen. In de 75e minuut was het keeper Evora die Glenn Weijts van een 2edoelpunt afhield. Ook in de 80e minuut zette Glenn op rechts door en gaf een uitstekende voorzet. Die kon net niet door Stef Verloop worden afgerond. Zo bleef het voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd.

De Zwerver supporters kregen het benauwd want het was deze competitie al zo vaak mis gegaan in de laatste minuten. Vooral toen De Zwervers in de laatste 5 minuten een aantal vrije trappen kreeg vlak bij het strafschopgebied. Maar de mee opgekomen Niels Ambtman zag zijn schoten afketsten op de solide verdediging van De Zwerver. Onder leiding van de sleurende aanvoerder Lucas Adelino hield De Zwerver stand. In de laatste minuten kwamen Jorie Bieren en Mark Hendriks nog in het veld voor Glenn Weijts en Redouan El Akchaoui. Toen scheidsrechter Roeleveen voor het einde blies was er grote opluchting bij spelers, staf en supporters voor de tweede overwinning van het seizoen. Dat smaakt naar mee. Aanstaande zaterdag kan er een vervolg aan gegeven worden in de inhaalwedstrijd tegen SHO.

Opstelling: Siggy Schutte, Tom Ferier, Nathan Silië, Austen Zwaal, Robin Lodder, Lucas Adelino, Redouan El Akchaoui(Mark Hendriks), Jermain Bebrout (Yousef Lamrtid), Jesper Kusters, Rick Verloop (Stef Verloop), Glenn Weijts (JorieBieren).

Bron: De Zwerver.

Klik op De Zwerver voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Zwerver voor meer informatie over de club.