Een prijs winnen met V.V. Hardinxveld is voor Robin de Boon het ultieme doel

Vandaag spreken wij met Robin de Boon, de 25- jarige centrale verdediger van V. V. Hardinxveld 1. Robin debuteerde op zijn 18e in het eerste elftal en behoort nu met zijn 25 jaar tot het groepje routiniers van V. V. Hardinxveld.

Carrière
Robin de Boon begon toen hij zes jaar oud was met voetballen bij V. V. Hardinxveld in de F’jes. Later heeft Robin van zijn ouders gehoord dat hij aan het begin van zijn carrière voetballen eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Dit is in de loop van de jaren wel veranderd, want Robin staat nog steeds elke zaterdag binnen de lijnen.

Robin heeft de gehele jeugdopleiding van Hardinxveld doorlopen. Op weg naar de senioren heeft hij in alle hoogste jeugdelftallen gezeten. Na zijn jaren in de A1 was hij op zijn 18e rijp voor het eerste elftal. Hij maakte zijn debuut onder toenmalig trainer Ferry van Dijk.

Dit seizoen staat Robin met V.V. Hardinxveld 1 zesde in de derde klasse. ‘’Echter staat de subtop nog kort op elkaar. Ik vind zelf dat wij dit seizoen tot op heden te veel wedstrijden te makkelijk hebben verloren. Dit komt vooral doordat we zelf de kansen die we kregen niet afmaakten en vervolgens aan de andere kant het deksel op de neus kregen.’’ Volgens Robin beschikt het elftal over goede voetballende kwaliteiten, dit is ook al gebleken uit de wedstrijden dat het team tegen ploegen uit hogere afdelingen oefent. Het feit is dat in de 3e klasse soms ook even de beuk erin moet worden gegooid. Het team moet dan ook meer een vechtmachine worden.

Hoogte- en dieptepunten
Als Robin wordt gevraagd over zijn hoogtepunten is er één herinnering die gelijk naar boven komt. ‘’Een persoonlijk hoogtepunt was mijn doelpunt dat ik scoorde in de onderlinge wedstrijd tegen mijn vader. Wij verloren die wedstrijd met 1-3 van titelkandidaat Nivo Sparta maar bij het maken van de 1-1 zag ik hem toch wel zweten op de bank haha!’’

Robin vertelt dat los van alle jeugdkampioenschappen en mooie herinneringen zijn hoogtepunt het onderdeel uit maken van het eerste elftal is. Het mooiste hieraan vindt hij het voetballen met jongens waar hij al zijn hele leven meespeelt, het voetballen met zijn broertje en het feit dat zijn vader de trainer is. ‘’We zijn een hecht team dat allemaal goed met elkaar op kunnen schieten. Verder denk ik dat het uniek is dat wij een elftal hebben waarin vier broers in één selectie zitten. Doordat we de gebroeders de Kok, Peursem, de Gier en de Boon hebben, zijn we iedereen maar een bijnaam gaan geven.’’

Een dieptepunt in de carrière van Robin is de degradatie van de tweede naar de derde klasse van een aantal jaar geleden. ‘’ Op dat moment was het wellicht beter voor ons om een stapje terug te doen maar als sportman baal je er ongelofelijk van. Extra zuur is dat we nu ervaren dat het ook niet zomaar lukt om weer terug te komen op het niveau dat we nastreven.”

Persoonlijk doel
Er is na al die jaren en ervaringen nog altijd één ding waar Robin echt naar streeft, het winnen van een prijs met ‘zijn’ Hardinxveld.  Met zijn 25 jaar behoort Robin tot het oudere groepje van de selectie. Robin vindt het een mooi streven om de jongens die uit de jeugd overkomen mee te nemen in deze teamdoelstelling.

Klik op V.V. Hardinxveld voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Hardinxveld voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.