EBOH ziet kansen na sterke start

Vorig seizoen was er voor EBOH nog sprake van een droomloting met VVGZ 2, Dubbeldam zondag en Wieldrecht als tegenstander en ook nog 2x thuis. Met de nieuwe status als 2de klasser ligt dit anders. EBOH is gekoppeld aan Moerse Boys, Zundert en SV Nieuwdorp. Voordeel is wel dat twee clubs door mogen naar de knock out fase.

Op zaterdag 1 september is EBOH gestart met een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys. Favoriet was Moerse Boys, dat het afgelopen seizoen het kampioenschap vierdde in de 2de klas met maar liefst 8 punten voorsprong op de nummer 2.

EBOH, Zundert en Nieuwdorp zijn allemaal 2de klassers en aan elkaar gewaagd voor de 2de plek naar de volgende ronde. Zundert speelde het afgelopen seizoen de derby tegen Moerse Boys en eindigde net veilig op de 11de plek. Nieuwdorp is onderdeel van de gemeente Borssele, dat ligt tussen Goes en Middelburg. De trots van het dorp is de plaatselijke voetbalclub, die knap in de Zeeuwse 2de klasse zaterdag speelt. Vorig seizoen eindigde de Groenwitten op de 9de plaats.

Op de Schenkeldijk zorgde EBOH tegen 1ste klasser Moerse Boys voor een grote stunt. Na eerst een aantal kansen onbenut te hebben gelaten, lukte het nieuwkomer Junior Calmera om een kwartier voor tijd de score te openen. Een andere nieuwkomer Jay Tahloe stelde in de slotminuut de zege veilig. Zaterdag reist EBOH af naar Zundert. Om 17.00 uur speelt EBOH tegen de plaatselijke vv. Zij wonnen ook hun 1ste bekerwedstrijd. SV Nieuwdorp werd met 1-4 verslagen.

Het programma voor EBOH is als volgt:
8 september 2018 17.00 uur Zundert – EBOH
15 september 2018 14.30 uur SV Nieuwdorp – EBOH

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.