DVV’09 dwingt Vlotburg tot het uiterste

0
136

Koploper Vlotbrug was lange tijd onaantastbaar en won maar liefst 20 wedstrijden op rij. Zwartewaal was de eerste ploeg die Vlotbrug een nederlaag toe kon brengen. Vandaag konden de mannen uit Hellevoetsluis kampioen worden en zou een punt in Dirksland voldoende zijn.

Op social media was het allemaal al in kannen en kruiken. Een overwinning bij DVV’09 zou een makkie worden en de platte kar stond al klaar.(als ze dit begrip daar kennen) John Kleijn en zijn mannen wilden er vandaag alles aan doen om een feestje te verstoren. De vlammen vlogen er op de training al vanaf, want iedereen wilde een kampioenschap voorkomen. Vanmiddag zou blijken of DVV’09 het Vlotbrug inderdaad lastig kon maken.

De thuisploeg begon volgens afspraak zeer fel aan de wedstrijd. De bezoekers werd geen moment rust gegund, wat resulteerde in veel ballen die over de zijlijn vlogen. De spelers van Vlotbrug begonnen als snel de scheidsrechter te intimideren over het fysieke spel van de Dirkslanders. Maar de uitstekende leidsman liet zich niet van de wijs brengen. Net op het moment dat DVV wat speldenprikjes voor het doel begon uit te delen was het de geslepen aanvaller van Vlotbrug die toesloeg. Na een perfecte steekbal kapt hij doelman Hanenberg uit en schiet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. De aanhang van Vlotbrug dacht dat het verzet van de thuisploeg nu wel gebroken zou zijn, maar niets minder is waar. De blauw-witten trokken weer ten strijde en voerden de druk op het doel van Vlotbrug op. In de 32eminuut resulteerde dit in een corner. De corner van Toes kwam terecht bij de 2epaal, waar R. vd Boogert de bal terug voor het doel kopt. In de kluts komt de bal voor de voeten van J. vd Boogert die de gelijkmaker in het dak van het doel jaagt. De ontlading bij de thuisploeg is groot.

Niet veel later is Melissant met een schitterende poging van buiten de zestien zelfs dicht bij de 2-1. De onderkant van de lat voorkomt dat de wedstrijd helemaal op zijn kop komt te staan. Dat je tegen een ploeg als Vlotbrug 90 minuten messcherp moet zijn, blijkt in de 41eminuut. Een miscommunicatie tussen twee Dirkslandse verdedigers biedt Vlotbrug de ruimte om in kansrijke positie te komen en dit wordt genadeloos hard afgestraft door de bezoekers. Dit zou tevens ook de ruststand betekenen.

In de rust heerst bij de Dirkslanders nog steeds het geloof dat een goed resultaat mogelijk is vanmiddag. En dit is ook goed te merken. De thuisploeg doet er nog een schepje bovenop en gaat met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Via de ingevallen Brooshooft wordt DVV al een aantal keer gevaarlijk, maar blijft een treffer nog uit. Vlotbrug wordt angstiger en angstiger en gaan steeds meer achteruitlopen. Wel blijft het ontzettend opletten want met name de nr 10 vd bezoekers die op Hoofdklasse niveau heeft gespeeld, weet zich een aantal keren knap vrij te spelen. De uitstekend keepende doelman Hanenberg pareert iedere doelpoging en is zo een behoorlijke sta in de weg. In de 80eminuut zorgt Toes voor de verdiende 2-2. Hij speelt zich knap vrij en laat met een bekeken schot vanaf randje zestien de doelman kansloos. Het zweet begint bij de spelers van Vlotbrug nu echt tussen de billetjes te lopen en dit laten ze merken door een stuk frustatie. Kletterende scheenbeschermers zijn dan ook het toonbeeld van de laatste 10 minuten. Door de scheidsrechter werd hier keurig mee omgegaan en waar nodig werd een gele kaart uitgedeeld. In die laatste minuten is DVV nog het dichtst bij de overwinning. Na een voorzet van R. vd Boogert is het Melissant die net naast mikt en het uiteindelijk bij een gelijkspel zou blijven.

DVV’09 heeft vandaag alles gegeven en Vlotbrug tot het uiterste gedwongen. Dit gelijke spel betekende wel het kampioenschap voor de ploeg uit Hellevoetsluis en daar willen we de mannen dan ook mee feliciteren. Voor DVV’09 wacht volgende week de uitwedstrijd bij SNS. De aftrap in Stad aan’t Haringvliet is om 14.30. Tot volgende week!