Don Bosman gaat voor de 0 als keeperstrainer bij De Treffers

0
870

Vandaag gaan we in gesprek met Don Bosman. Don is de assistent trainer met specialisatie keepers van De Treffers. Een carrière die ongeveer 34 jaar duurde als speler en nu wordt verlengd als trainer.

Carrière
Don is zijn gehele carrière keeper geweest en heeft een lange lijst aan clubs. De clubs waar Don gespeeld heeft zijn RKHVV, Jonge Kracht, ESA, Doesburg, RKJVV, Avanti’31, WSC, TEC en RKSV Boxtel. Met een aantal van deze clubs is Don kampioen geworden of gepromoveerd via nacompetities.

Heel mooi allemaal, maar wat doet Don op dit moment nou? Don is bezig aan zijn derde seizoen bij het eerste elftal van De Treffers als assistent trainer met specialisatie keepers. ‘Daarnaast train ik eveneens de keepers van 021/019. Ik heb hiervoor acht jaar bij TEC gewerkt als keeperstrainer en TC (samen met Gery Vink) met als resultaat in acht jaar opgeklommen/promoties van de 3e klasse KNVB naar de Tweede Divisie/Jack’s League. Na het afscheid bij TEC ben ik keepersscout geworden van de Vitesse Academy voor de keepers van 013-021. Na enige tijd mistte ik het echte veldwerk als trainer en ben toen via Robin Janssen, speler De Treffers, in contact gekomen met de TC van De Treffers om vervolgens, na een sollicitatie procedure, aangesteld te worden in de rol van assistent trainer met specialisatie keepers.’

‘Een unieke en bijzondere club’
Don heeft geen slecht woord over voor De Treffers. De organisatie zit echt geweldig in elkaar. ‘In mijn actieve jaren als (jonge)keeper, ten tijden van RKHVV en Jonge Kracht, was De Treffers al een roemruchte en bijzonder succesvolle vereniging in het Nederlandse amateurvoetbal. Het is dan momenteel de enige club in het Nederlandse amateurvoetbal die al 51 jaar op het hoogste niveau spelen. Een unieke en bijzondere prestatie. Deze verenging ademt (voetbal)prestatie met daarbij eveneens oog voor de breedtesport. Deze grote, goed georganiseerde, vereniging met een grote en loyale/trouwe businessclub, is de trots van Groesbeek en wat opvalt is dat de leden, supporters en sponsoren trots zijn op deze unieke club en dat ook uitdragen. De jeugd speelt eveneens op Divisie niveau en men streeft erna om jeugd producten af te leveren aan het 1e elftal voor een Groesbeeks gezicht!
Het is een actieve vereniging waar veel georganiseerd wordt met een grote scharen aan loyale en trouwe vrijwilligers, van terreinmeesters tot en met kantine medewerkers en alles wat er bij komt kijken. Het is een hele mooie verenging om werkzaam bij te mogen zijn! Op naar verdere doorontwikkeling en prestatieve stappen.’

Huidig seizoen
Dit seizoen gaat het heel goed met de club. Een derde plek in de Jack’s League is niet het enige, want ook het KNVB beker toernooi was een mooie ervaring. ‘In de tweede ronde werd competitie genoot Noordwijk uitgeschakeld. Daarna volgde het uitschakelen van twee Eredivisie ploegen, RKC en Cambuur. In de 1/16 ronde hebben wij onlangs verloren van de Graafschap en eindigde ons KNVB beker avontuur.’ Toch wordt hier in Groesbeek trots op terug gekeken en terecht natuurlijk!

Klik op De Treffers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Treffers voor meer informatie over de club.