Districtsbeker: VV Klundert – SV Oranje Wit

0
131

In het amateurvoetbal worden deze week de strijd om de districtsbekers hervat. Amateurploegen uit de Hoofdklasse en lager kunnen zich via de districtsbeker plaatsen voor de ‘grote’ TOTO KNVB beker van komende seizoen. Een voorbeschouwing op de wedstrijd VV Klundert – SV Oranje Wit, die op zaterdag gepland staat.

VV Klundert
Klundert won afgelopen weekend de tweede Moerdijkse derby binnen een week. Eerst werd Fendert 0-1 verslagen en afgelopen weekend werd het 1-2 tegen Seolto. Klundert begon sterk en wist Seolto onder druk te zetten. Na een kwartier spelen was het notabene de rechtsachter van Klundert die een goede actie en voorzet in huis had. De bal kon uiteindelijk makkelijk binnengeschoten worden. Klundert bleef goed spelen maar wist niet een extra goal te maken. Na rust bleef Klundert kansen creëren maar werden de kansen weer om zeep geholpen. Na een uur spelen kreeg Seolto uit het niets een penalty. De penalty werd gemist, en de rebound werd wel binnengeschoten. Maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even daarna werd ook een goal van Klundert afgekeurd vanwege buitenspel. In de 65e minuut werd een fout op het middenveld van Klundert de ploeg fataal, 1-1. Het leek af te stevenen op een gelijkspel. Maar in blessuretijd werd een lange bal doorgekopt, waaruit Klundert toch nog de 1-2 kon maken.

SV Oranje Wit
Oranje Wit beleefde afgelopen weekend niet een geweldige dag. Het duel tegen Nieuw-Lekkerland werd 2-0, en dat was meer dan verdiend. De 1-0 viel uit een vrije trap van Brekelmans. Oranje Wit speelde defensief en probeerde vanuit daar kansen te creëren. Maar de elf van Nieuw-Lekkerland stonden achterin als een huis en lieten niks door. In de blessuretijd van de tweede helft scoorde Brekelmans een ‘beauty’. Hij schoot van eigen helft de bal achter de goal van Oranje-Wit. Hij zag de keeper uit zijn goal staan en probeerde het, met succes. De Dordtse ploeg is nu terug te vinden op plek tien met 7 punten

De wedstrijd VV Klundert – SV Oranje Wit begint zaterdag 10 november om 14.30 op Sportpark Molenvliet.