Diejego Biekman (SV Oranje Wit) kiest voor toekomst in Brabant.

0
123

Diejego Biekman maakt komende zomer de overstap van de Dordtse zaterdag-eersteklasser SV Oranje Wit naar de Bredase zondag-hoofdklasser Baronie. De 31-jarige middenvelder uit Rotterdam deelde dit nieuws afgelopen week ‘met pijn in het hart’ mee aan zijn trainers en teamgenoten bij Oranje Wit, maar is verheugd met zijn aanstaande overstap.

DORDDRECHT – ,,Je ziet niet vaak dat jongens van 31 jaar nog een stap omhoog maken, maar bij Baronie is er veel vertrouwen in mij. Daarom had ik direct een goed gevoel bij deze club. Het is voor mij fijn dat ik een club in die regio heb gevonden, want ik ga binnenkort met mijn vriendin samenwonen in Oosterhout. Zij komt uit Den Bosch en ik uit Rotterdam, dus we hebben nu iets gevonden wat in het midden ligt.”

Het contact met Baronie ontstond via hun spits Jason Tjien-Fooh, die na zijn tijd bij Nieuw-Lekkerland bevriend bleef met Biekman. Baronie-trainer Jurriaan van Poelje bekeek Biekman onlangs tegen Kloetinge (0-3) en was snel overtuigd van zijn kwaliteiten. ,,Ik ben een multifunctionele speler, dat is voor trainers altijd fijn. Ik begon bij Nieuw-Lekkerland in de hoofdklasse, toen nog het hoogste amateurniveau, in de spits. Daarna werd ik vleugelaanvaller en rechtsback. Bij SV SV OrnajeOranje Wit werd ik in eerste instantie gehaald als middenvelder, maar na de blessure van Wesley van Zeben kwam ik al snel op rechtsback terecht. Daar heb ik drie mooie seizoenen gehad en nu speel ik weer op het middenveld. Ik heb bij Oranje Wit ook twee seizoenen samengespeeld met mijn jongere broertje Tevin en dat was ook fantastisch.”