Dennis Bodegom is belangrijk geworden bij Perkouw

0
330

Op de officiële Facebook-site van FC Perkouw circuleert een filmpje van Dennis Bodegom die de jeugd van de club leert ‘hoe een lange bal te geven’. Het zegt veel over de status van de 26-jarige inwoner van Bergambacht, die dit seizoen zelfs promoveerde, korte tijd weliswaar, tot aanvoerder van de zaterdagderdeklasser.

Vier wedstrijden had hij de band om zijn arm, toen zijn trainer besloot deze door te schuiven naar Rick Bogaard. Dennis Bodegom, nu tweede aanvoerder, stond hem zonder morren af. “Ik ben niet het type dat over dat soort zaken moeilijk gaat doen”, zegt hij. “De trainer was mening dat er een andere aanvoerder moest komen. Prima, ik ben wie ik ben. Ik ga me niet anders gedragen door die band.”

De rustheid zelve is hij ook als hij doceert op de Rotterdamse Hoge School bij de opleiding Logistics Egineering. Hij geeft er onder andere marketing, communicatie en bedrijfseconomie. “Ik heb het er perfect naar mijn zin. Na een dag sluit ik de deur en rij naar de Krimpenerwaard.” Hemelsbreed maar een paar kilometer, maar qua beleving een wereld van verschil. Dat merkt Dennis Bodegom vooral dit seizoen omdat Perkouw in de derde klasse is ingedeeld met voornamelijk clubs uit de Alblasserwaard. “Qua mens en qua voetbal zijn dat vergelijkbare clubs als Perkouw”, weet hij. “Alleen voor Schoonhoven, Lekkerkerk en Lopik hoeven we de pont niet te nemen.”

Hij moest in Berkenwoude lang wachten op zijn kans, nadat hij na één jaar seniorenvoetbal Stolwijk de rug had toegekeerd. Toenmalig trainer Harm Spijker verwelkomde Bodegom met open armen, maar koos wel steevast voor het verdedigingsduo Eelco van Viersen/Maarten Adriaanse. Pas als er één van de twee geschorst of geblesseerd was, kwam Bodegom in beeld voor een basisplaats. “Ik heb inderdaad het nodige geduld moeten hebben”, zegt hij. “Een trainer heeft nu eenmaal zijn voorkeur.”

Bij Bodegom ging zeker niet de vlag uit toen Spijker na het seizoen 2017/2018 vertrok. “Onze verstandhouding was altijd prima. Ik wist dat mijn kans een keer zou komen.”

Dat gebeurde vorig seizoen onder Mark Buijs en later Kees Smits, die de vertrokken Buijs tijdelijk opvolgde. “Ik speelde iedere week wel in de basis. Vaak als rechtsback, soms als centrale verdediger.”

Afgelopen zomer kreeg FC Perkouw te maken met een voor de club ongekende uittocht. Acht spelers stopten of besloten hun heil ergens anders te zoeken. Daardoor moest met het trainersduo Wouter Goosens/Frans Schaap een vernieuwsslag worden gemaakt. Bodegom kwam eindelijk vast op zijn voorkeurspositie terecht, in het hart van de Berkenwoudse verdediging waar hij bij balbezit naar hartenlust kan strooien met lange passes.

“Er staat een heel nieuw elftal”, zegt Bodegom. “Er zijn spelers teruggekomen naar Perkouw die elders speelden en drie spelers, onder wie Mark van der Laan van Moordrecht, bijgekomen. Met elkaar zijn we hard bezig om een team te gaan vormen. Ik vind dat proces van teamvorming geweldig. Je merkte in het begin dat we nog heel lief voor elkaar waren, maar inmiddels durven we elkaar ook de waarheid te zeggen als er dingen fout gaan. Ik geniet daar echt van, maar een lastig seizoen zal het zeker gaan worden.”

Meer informatie over FC Perkouw? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over FC Perkouw.