De Dancing Queens van SC Emma Vrouwen 2

Alysha (22), Naomi (20) en Maaike (23) zijn drie voetbalsters uit het team van SC Emma VR2. Gezamenlijk vertellen zij over de prestaties en verhalen van hun ploeg, waar er gelachen en gevoetbald wordt. Hun bijnaam ‘Dancing Queens’ hebben ze dan ook niet voor niets gekregen.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Maaike is naast het voetballen student Rechten, waar Naomi student Verpleegkunde is. Alysha is werkzaam in de gehandicaptenzorg. Naast het voetballen hebben de dames het buiten het voetballen om ook erg gezellig. “We zijn een hecht vriendinnen team, niet alleen binnen de voetbal maar ook daarbuiten. Zo hebben wij vaak feestjes met elkaar en gaan we ook naar wedstrijden van FC Dordt”, vermelden de meiden.

Zelfstandig samenstellen
Het ontstaan van het team is volledig zelfstandig gebeurt. Vaak regelen clubs de indeling van de teams, maar de vrouwen hebben het heft in eigen handen genomen. “Maaike en Alysha waren bieden gestopt met voetbal. Op een mooie zomeravond dronken zij samen een drankje en misten het voetballen heel erg. Ze kwamen op het idee om een vriendinnenteam op te starten. Ze hadden een paar meiden uit oude teams benaderd en ook zij zagen dit plan wel zitten. Via-via is het snel gegaan en inmiddels zijn we al zeventien dames rijk”, vertellen ze vol trots. Inmiddels is op de zaterdagen het balletje letterlijk en figuurlijk gaan rollen. “Het team is opgericht in de coronatijd. We hebben veel met elkaar getraind om de gezelligheid er tijdens die periode in te houden, maar ook om een echt team te worden. Inmiddels spelen we wedstrijden met elkaar en worden we elke week beter. Alysha, Maaike, Sophie en Shanaiska speelden hiervoor al samen met elkaar bij SC Emma. Naomi, Denise en Manon speelden gezamenlijk bij DFC en de rest van de meiden is via-via aangesloten bij het team”, aldus de vrouwen van het tweede elftal.

Eerste punten
Het mooiste moment van de dames is de eerste winst van het team op Noordeloos. “Uit speelden we 4-4, dus we wisten dat we de punten thuis konden pakken. We kwamen in de eerste helt al op een 0-1 achterstand. In de rust kregen we een grote peptalk van onze trainer Martin en daardoor gingen we met volle moed de tweede helft in. We hebben met z’n allen gestreden en uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Dat is daarna uitbundig gevierd met een drankje van Frank, de vader van Celeste”, aldus de drie dames. In de eerste wedstrijd brak Romy haar kuit- en scheenbeen, een heftige blessure. Dat is voor de dames ook het grootste dieptepunt geweest: “De schrik zat er toen bij iedereen wel even in! Gelukkig gaat het nu de goede kant op.”

Inkakken is bijpakken
Of er een koningin van de derde helft is, weten de dames niet zo goed. “Ons hele team is de beste van de derde helft, daar draait ons team ook om. Na de training en wedstrijd duikt haast iedereen altijd nog wel de kantine in voor een drankje en een dansje! Ons motto is daarom ook ‘inkakken is bijpakken’. Eens in de zoveel tijd hebben we een feestavond bij Emma en zorgen wij er altijd voor dat de voetjes van de vloer gaan. Daarnaast leiden wij vaak de polonaise en krijgen we de hele kantine met ons mee”, zeggen de dames.

Teamwaarden
Het mooiste aan deze ploeg is de gezelligheid en vriendschap. Dat zijn ook de belangrijkste aspecten voor de vrouwen. “We hebben nooit ruzie met elkaar. Onze ambitie is om met dit team door te gaan en volgend seizoen minimaal in de middenmoot de belanden van de competitie. We krijgen ook hulp van buitenaf van trainers die ons willen helpen om beter te worden”, volgens de voetbalsters.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Dancing Queens
De ploeg kan omschreven worden als de Dancing Queens die als eerste de dansvloer betreden. “Dan kan Ojalele van K3 niet ontbreken, daarmee stelen we de show. Tijdens de vrijdagavonden is dat erin geslopen. Daarnaast zijn we ook nog fan van ABBA en gaan we lekker op het nummer Dancing Queen. We dragen dit liedje op aan Virginia, zij is het middelpunt dan. We beginnen altijd met elkaar op een feestje, maar uiteindelijk gaat iedereen zijn eigen kant op. Zo raken we Maaike negen van de tien keer kwijt, maar op het eind van de avond komen we elkaar altijd weer tegen”, sluiten ze lachend af.

Klik op SC Emma voor het laatste artikel van de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.