Club van de week – Vrijwilligster Ank Laros van RKSV RCD

De 73-jarige vrijwilligster maakt onder andere deel uit van de barcommissie, schoonmaakploeg en helpt bij activiteiten. Wanneer het eerste elftal van RCD thuis speelt verloot Ank de boodschappentas.

Ank Laros staat als vrijwilliger vaak achter de bar, maar regelt ook de bardiensten en ze is verantwoordelijk voor de inkoop. Wekelijks helpt Ank mee met het schoonmaken van de kantine na het weekend en nemen ze de kleedkamers onderhanden. “Als het eerste elftal op zondag thuis speelt  wordt er een boodschappentas verloot, ik stel deze mand samen en regel de verkoop van de lootjes. De opbrengst hiervan gaat naar de jeugd. Daarnaast help ik bij de organisatie van de verschillende activiteiten, zoals; het mixtoernooi en de paasbingo”, zegt ze enthousiast.

Ank komt al ruim vijftig jaar op de club. “RCD betekent veel voor mij, alle drie mijn kinderen zijn lid van RCD. Mijn oudste zoon Michaël is voorzitter en een actief lid, mijn dochter Monique voetbalt inmiddels niet meer en is lid van de sponsorcommissie en mijn jongste zoon Louis zit ook in het bestuur en is verantwoordelijk voor de technische commissie en ook hij voetbalt nog wekelijks”, vertelt ze. De jongste zoon wordt nog wel eens ingezet bij het eerste elftal. “Naast mijn kinderen voetballen er ook een aantal kleinkinderen bij RCD. Zelf ben ik gemiddeld vijf tot zes dagen in de week bij de club”, aldus Laros.

Haar kleinzoon voetbalt in het eerste elftal en kijkt elke thuiswedstrijd, als Ank een keer niet achter de bar hoeft te staan, gaat ze ook maar al te graag mee met uitwedstrijden. “Ik vind dat ze het goed doen, het is een jonge ploeg wat grotendeels bestaat uit eigen jeugd.

“RCD is een gezellige famillie vereniging, van veel families komen er meerdere generaties regelmatig bij de club. Ik ben het liefst bezig en zit niet graag thuis. Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn en wil iets voor de club betekenen”, sluit Ank af.

Klik op RKSV RCD voor het laatste artikel van de club

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.