Club van de week: VDL Maassluis met Hans Luttikhuis

0
361

Hans Luttikhuis (60) is al langer dan vijftig jaar verbonden met VDL Maassluis. In het dagelijks leven is Hans service monteur bij het ministerie van defensie. Buiten deze baan brengt Luttikhuis veel tijd door op de club. Hij is momenteel teammanager en probeert alles in goede banen te laten verlopen.

De huidige club icoon werd geboren in New Guinea. Doordat zijn ouders moesten vluchten voor de oorlog en zijn vader Nederlands is, kwamen ze terecht in dit land. Hier kwam Hans al snel in contact met VDL en ging er dan ook even later voetballen. Het voetballen ging hem goed af en zo speelde Hans een lange tijd in de selectie. Tot zijn tweeëndertigste speelde de clubman bij het eerste elftal. “Hierna ben ik in wat lagere teams gaan voetballen, maar nog steeds bij VDL. Daarna heb ik nog allerlei verschillende jeugdteams getraind. Even later veranderde ik van baan waardoor ik meer tijd kreeg die ik in de club kon steken. Er werd mij toen gevraagd of ik voor een jaartje leider wilde worden van het eerste elftal.” Hans ging hiermee akkoord en zo is hij al ruim veertien jaar leider van de selectie.

Hans voert veel verschillende taken uit als teammanager. Hij zorgt voor veel dingen die buiten het voetbal om geregeld moeten worden. “Ik zeg altijd tegen de trainer, maar je geen zorgen om de rest, als jij de punten maar regelt.” De teammanager houdt zich dus veel bezig om het eerste team zo soepel mogelijk te laten lopen.

Inmiddels doet Luttikhuis dit al veertien jaar. In deze tijd heeft hij een hele goede band opgebouwd met de club en de mensen van de club. “Je spreekt en ziet die mensen echt vaak. Daarom bouw je ook zo’n hechte band op en dit is ook wat ik zo mooi vind aan de club. Het echte familiegevoel en de samenhorigheid die hier heerst.”

Wij waren ook benieuwd wat de toekomst plannen van de clubman waren. “Ik doe dit al een lange tijd. Ik denk dat mijn rol als teammanager binnenkort wel op zijn einde loopt, ondanks dat ik zo’n mooie tijd heb gehad. Maar afstand van de club, dat zal ik nooit doen.” Aldus club icoon Hans Luttikhuis.

Klik hier voor meer informatie over VDL Maassluis.

Voor een ander artikel over de club, klik hier.