Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de jeugd tegen clubs als Ajax en Feyenoord bij Alphense Boys en Sparta Rotterdam. Nu gaat hij zijn vierde seizoen in bij zijn vriendenteam.

Chris Tolman is 27 jaar en woonachtig in Zoetermeer. In het dagelijks leven werkt de voetballer als Corporate IT Recruiter bij PostNL. “Verder ben ik een echte voetballiefhebber, om het zelf te doen, maar ook om te kijken. Daarnaast ga ik graag uiteten en drankjes doen met mijn vriendin en/of met mijn vrienden.”

Carrière
Tolman begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij FC Zoetermeer in de F10. Hier had hij tot de D1 gespeeld waarna hij naar Alphense Boys ging. “Ik werd gescout door Alphense Boys om daar in de D1 te voetballen. Dat was toentertijd nog in de eerste divisie, waarbij we speelden tegen onder andere Ajax en Feyenoord. Dat jaar ging erg goed, waardoor ik het seizoen erop naar Sparta Rotterdam ging. Hier heb ik vier jaar gevoetbald (C2, C1, B2 en B1). Daarna heb ik nog een jaartje bij Alphense Boys A1 gespeeld. Toen had ik besloten om te verkassen naar de selectie van sv DSO. Hier heb ik een jaar of vijf in het eerste gespeeld en sinds drie jaar geleden speel ik in een vriendenteam.” 

Hoogste jeugd niveau
De voetballer heeft vijf jaar op het hoogste jeugd niveau van Nederland mogen spelen bij Alphense Boys en Sparta. “Dat vind ik wel een prestatie. Verder ben ik meerdere keren kampioen geworden, onder andere bij FC Zoetermeer en bij sv DSO.”

Ook heeft Tolman vele hoogte- en dieptepunten beleefd in zijn carrière. “Hoogtepunt voor mij is toch wel mijn tijd bij de KNVB BVO. Hier speelde ik samen met spelers als Nathan Aké, Tonny Vilhena en Rick Karsdorp die het toch net iets verder hebben geschopt. Mijn dieptepunt is toch wel de vele knieblessures die ik heb opgelopen tijdens mijn tijd bij Sparta. Hier heb ik in totaal drie keer mijn meniscus gescheurd.”

sv DSO
Toen Tolman wegging bij Alphense Boys, wilde hij graag na zes jaar dichter bij huis spelen. “sv DSO is in Zoetermeer de club die op het hoogste niveau speelt, dus dat sprak me het meeste aan. Inmiddels speel ik hier al een lange tijd en het is een erg leuke en gezellige club om te voetballen.”

Vorig seizoen was de voetballer samen met zijn ploeg kampioen geworden in de vijfde klasse, waardoor we zijn gepromoveerd naar de vierde klasse. “Ik ben wel erg benieuwd wat het niveau is van onze competitie, want dat is toch altijd even afwachten in de vierde en vijfde klasse. Tot nu toe merken we wel dat de tegenstand al hoger is dan vorig jaar, dus het wordt een uitdagend seizoen. Het seizoen is natuurlijk nog maar net begonnen, maar we hebben wel onze eerste twee wedstrijden gewonnen. Een lekkere start dus!”

Ook al speelt Chris Tolman nu in een vriendenteam, de speler heeft nog zeker een doel. “Ik ben nog steeds erg fanatiek en wil altijd winnen. Kampioen worden in de vierde klasse is dus zeker het doel voor mij/ons!”

Wij wensen Chris Tolman veel succes dit seizoen!

Klik op sv DSO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv DSO voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.