Bonifacio zal trainer Pieterman Van Kooten nooit laten vallen bij SSW

Natuurlijk is Pieterman van Kooten weer trainer van de zondagtak van SSW. Als de nood het hoogst is, staat hij klaar om te helpen. Nu staat hij voor een vrijwel onmogelijke taak om zijn team van de onderste plaats weg te krijgen.

DORDRECHT – Nog even en dan is hij 70 jaar. ,,Ik kan het mij niet voorstellen, maar de kalender liegt niet”, vertelt Van Kooten (foto) nadat hij net met SSW 3 een wedstrijd tegen EMMA 6 heeft gespeeld. ,,Ik kan het niet laten, want ik ben op mij 69ste nog fit. Als het even kan speel ik mijn wedstrijdjes nog mee. Ook op wedstrijddagen van het eerste elftal. Dan pak ik eerst een helftje bij het derde mee en ga mij vervolgens met de coaching van het eerste team bezighouden. Natuurlijk vlieg ik niet meer over het veld, maar mijn balgevoel laat mij niet in de steek.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Een pure liefhebber dus, Pieterman van Kooten, die voor de club alles overheeft. Hij maakte met SSW mooie momenten mee. Voor 3000 toeschouwers won SSW met 5-1 van Moordrecht en promoveerde naar de derde klasse. Ook het winnen van de Dordtenaar Cup na winst op Fluks, kan hij zich nog herinneren.

Toen duidelijk werd dat SSW – de club bestaat 102 jaar – toch weer een elftal op de been kon brengen, stapte Van Kooten er weer eens in. ,,Ik heb een leuke groep jongens die echt wel willen. Probleem is dat zij veelal geen ervaring in een eerste elftal hebben. Het moet een team worden en daar werken wij met zijn allen op de trainingen hard aan. De Antilliaanse jongens bijvoorbeeld willen eerst wat laten zien met de bal voordat deze naar een medespeler gaat. Bovendien is er niet de mentaliteit om bij een achterstand de mouwen op te stropen.” De ploeg begint in de vijfde klasse na de winterstop met één punt na zeven wedstrijden. ,,Ik blijf de spelers motiveren om te blijven trainen.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Domme fouten

Jurison Bonifacio (24) hoeft hij niet te motiveren. De op Curaçao geboren aanvaller is al een beetje vergroeid met SSW. ,,Pieterman pikte mij als zestienjarige op bij Oranje Wit. Hij vond dat ik daar in een te laag team speelde. Bij hem zou ik meer kans krijgen en dat is ook gebeurd. Bovendien hoefde ik in het begin geen contributie te betalen.”

Bonifacio plooit zich in alle bochten om voor SSW uit te komen. Hij woont in Rotterdam-Schiebroek en werkt nabij Rotterdam-Airport in het Fletcher hotel. ,,Ik heb geen auto. Ik ga met de bus naar Rotterdam Centraal Station, dan met de trein naar Dordrecht en loop een half uurtje van het station naar SSW aan de Zeehavenlaan. Na de training en wedstrijden loop ik terug en pak de trein. Ik vind het niet erg, want SSW is een mooie club. Pieterman heeft gelijk: wij moeten een team worden. Daarom moet echt iedereen, net zoals ik, altijd komen trainen om beter te worden. Nu maken wij nog te vaak domme fouten. Onlangs stonden wij tegen TPO met 4-1 voor maar werd het uiteindelijk nog gelijk, dat kan toch niet. Ik wil meer passie zien zodat wij wedstrijden gaan winnen. Het zou mooi zijn als er een stuk of vijf spelers bij zouden komen. Dan krijgt de trainer meer keus. Ik zal Pieterman nooit laten vallen.”

Voor meer artikelen over SSW, klik hier.
Meer weten over SSW? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.