Bij GSC ODS nieuwe hoop voor standaardteams

In het afgelopen seizoen konden de twee standaardteams van GSC/ODS, beide uitkomend in de vierde klasse, geen rol van betekenis spelen. De grote vraag is of dit jaar wel een prominente rol voor beide elftallen weggelegd zal zijn. Er is in elk geval nieuwe hoop op sportpark Stadspolders.

DORDRECHT – De zaterdagformatie, op de foto in actie tijdens het Ries Fok-toernooi van EBOH tegen Emma, staat dit seizoen onder leiding van Dennis Groeneweg die sinds deze zomer op eigen benen staat nadat Cees den Breejen afscheid heeft genomen. Als trainersduo beleefden Groeneweg en Den Breejen geen groots jaar in de West II-klasse afgelopen seizoen, waarin BZC/ Zuiderpark de titel pakte.

De zaterdagploeg is dit seizoen weer terug in de Zuid I-omgeving, met opnieuw het Zwijndrechtse ZBC’97 als opponent in een poule met slechts elf teams waarbij ook het Ambachtse IFC – afgedaald uit de derde klasse – één van de tegenstanders is.

De aanloop naar het seizoen verliep niet fameus: in de districtsbeker verloor het zaterdagteam drie duels, al bood de 2-0 slotnederlaag bij reserve hoofdklasser ASWH 2 wat houvast na de tikken die derdeklasser De Alblas (3-0) en het eveneens in de derde klasse uitkomende Groote Lindt (1-8) hadden uitgedeeld.

De zondagploeg van GSC/ODS maakt een qua indeling andere gang van zaken mee. Vorig seizoen was de ploeg opponent van Emma in de zuidelijke vierde klasse, dit seizoen maakt de formatie deel uit van de West II-poule met veel onbekende opponenten en alleen stadgenoot FC Dordrecht (amateurs) als bekende opponent. Een indeling die bij beide clubs nogal wat weerstand opriep.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zat de zondagploeg van GSC/ODS in een puur Dordtse poule in de districtsbeker, met ex-competitiegenoot Emma (1-4 verlies) en het zaterdagteam van Dubbeldam (2-4 verlies) als te sterke tegenstanders.

Ter afsluiting van de poulefase werd met 5-2 gewonnen van het een klasse lager acterende SSW, waardoor het zelfvertrouwen in de richting van de competitiestart tegen de amateurs van FC Dordrecht een boost kreeg.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.