Ben de Jager vertelt over zijn band met Oranje Wit

0
97

Naast het nieuws over alle heren selectie elftallen van alle amateurverenigingen binnen onze regio’s, geeft VoetbalJournaal graag aandacht aan alle andere amateurvoetballers/voetbalsters en leden van verenigingen. Damesvoetbal groeit, zoals bekend is, enorm. Zo ook bij SV Oranje Wit. Wij gingen in gesprek met Ben de Jager. Ben speelt zelf bij Oranje Wit, hij is hoofdsponsor en maakt zich hard voor het damesvoetbal binnen de vereniging.

de-jager-outdoor

 

Zelf speelt Ben al 32 jaar bij SV Oranje Wit. Naast een korte tijd in het tweede en derde heeft Ben voornamelijk in een vriendenteam gespeeld. Ben is niet alleen lid, hij is al geruime tijd sponsor. “ik sponsor de club eigenlijk al sinds ik er rondloop.” Sinds drie jaar is de vorige hoofdsponsor gestopt. Vanaf dat moment is Ben de Jager met zijn bedrijf, De Jager food Service Equipment, 078MGZN en Vrooam lubricants in het hoofdsponsorschap gestapt.

Ben de Jager is naast zijn eigen team en rol als hoofdsponsor betrokken bij het damesvoetbal. “Na een aantal jaar lobbyen, kwam ik in gesprek met een moeder van een van de speelsters van de dames. Zij vertelde mij dat het team van haar dochter er armoedig bij liep. Daar kon ik haar geen ongelijk in geven, toen heb ik besloten het zelf maar aan te pakken en heb ik voor nieuwe kleding gezorgd.” Hier bleef het niet bij. Sinds dit seizoen spelen nu alle meidenteams van Oranje Wit, dankzij een samenwerking met ING en Sportcentrum Dordrecht in dezelfde, nieuwe speciaal voor de dames ontworpen, tenues!

Ben laat het niet zitten bij zijn rol als sponsor. Wanneer hij kan, komt hij kijken en moedigt hij de dames aan. Hij vertelt dat de aandacht voor het vrouwenvoetbal groeit binnen de vereniging, hier is hij erg bij mee. Helaas is het nu al een tijdje niet mogelijk om een wedstrijd te voetballen en laat staan om te kijken bij een wedstrijd. 

We kunnen er dus niet om heen. Ook Oranje Wit lijdt als vereniging aan de gevolgen van het Corona virus. Voor zover Ben ons kan vertellen mist de vereniging natuurlijk de baromzet, net zoals iedere andere vereniging. Ook vertelt Ben ons dat hij wel ‘gewoon’ kan trainen met zijn team. In tegenstelling tot heel veel andere verenigingen is dit goed geregeld bij de club uit Dordrecht. Bij veel verenigingen is het namelijk niet mogelijk om te trainen als lager elftal. 

De sociale binding binnen de vereniging is iets wat Ben vooral mist. Ben is via vrienden die hij van kinds af aan al kent bij de club terecht gekomen en is hier nooit meer weggegaan. “Ik heb zowel  sportief als persoonlijk hoogte- en dieptepunten meegemaakt bij deze vereniging. Ik vind het een hele prettige en warme vereniging met een fijne sfeer. Op een gegeven moment gaat dat in je bloed zitten en dan ga je nooit meer weg.”

Tenslotte maakt de hoofdsponsor duidelijk dat de vereniging van alles organiseert om de sociale binding met de leden te onderhouden. Vooral voor de jeugd wordt er van alles georganiseerd. Van trainingscarrousels tot aan onderlinge wedstrijden. “Helaas mogen hier geen ouders of supporters komen kijken.” Zo blijft het voor de volwassen leden met een hart voor de club erg lastig zolang de kantines gesloten blijven. Het is duidelijk dat Ben verbonden is met zijn ‘cluppie’, ook hierom hopen wij van VoetbalJournaal zo erg dat we weer snel kunnen gaan voetballen mét supporters.

Foto: Rody Dubbelman

Klik hier voor meer artikelen over SV Oranje Wit
Klik hier voor meer informatie over SV Oranje Wit