Jonge meiden zaalvoetballen nu ook bij Groene Ster

0
254
image0 (3)

Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is. Of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport méér dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst. Dat is het doel van het project Alleen jij bepaalt wie je bent, wat twee jaar bij zaalvoetbalvereniging Groene Ster in Vlissingen wordt gedraaid. Jonge meiden krijgen op die manier de kans om kosteloos bij de eredivisieclub te trainen en toernooien te spelen.

Drijvende kracht is trainster Noa Reynierse uit Middelburg. Het Project Alleen jij bepaalt wie je bent wordt mede mogelijkgemaakt dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld. Ik ben voor twee jaar in dienst bij Stichting Laureus, de uitvoerder van Alleen jij bepaalt. In samenwerking met het Scheldemondcollege verzorg ik vanuit de stichting bij Groene Sterde zaalvoetbaltrainingen. Dgroep meiden die zo enthousiast elke week hier in de sporthal komt zaalvoetballen zijn allemaal leerlingen van het Vlissingse Scheldemondcollege. We hebben daar voorlichting en clinics gegeven en gevraagd wie er allemaal graag bij Groene Ster zou willen voetballen.

Niet alleen meiden in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar maken overigens van de mogelijkheid gebruik, want in totaal telt het huidige project van twee jaar zozeventig leerlingen uit het voorgezet onderwijs die onder de vleugels van het project sportief actief zijn. Veel van de meiden die nu wekelijks op dinsdag en donderdagmiddag na school komen trainen zijn trots dat ze een shirtje van Groene Ster mogen dragen. Veel van hun jongere of oudere broers voetballen er ook en nu zij die kans krijgen maakt het dat voor hen helemaal leuk. Dat enthousiasme en plezier wat ze hebben dat vind ik prachtig.

Reynierse heeft overigens zelf geen voetbalachtergrond maar ze is erg bedreven in een andere teamsport. Dat klopt inderdaad, want ik speel zelf hockey in het eerste damesteam van HC Walcheren. Totaal anders, maar de dynamiek van teamsport blijft natuurlijk hetzelfde. Bovendien heeft dat niet te maken met de insteek van het project wat we draaien. Competitie spelen we niet, maar het is nu vooral puur twee keer per week trainen en veel plezier beleven aan het samen sporten. In november nemen we wel namens Groene Ster deel aan een toernooi in Gorinchem, daar kijkt iedereen hier nu al enorm naar uit.

Klik op ZVV Groene Ster voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ZVV Groene Ster voor meer informatie over de club.