Durando Keenswijk gruwelt van de lange bal

0
348

Hij zegt voor het voetbal te leven en dat hij superambitieus is. Met Durando Keenswijk kreeg het tweede elftal van Stolwijk een bevlogen trainer als aanjager.

Eentje ook die meteen zijn nieuwe team wil leiden in het tijdperk van verzorgd voetbal. “Ik hou van opbouwend voetbal, zorgvuldig positiespel en veel bewegelijkheid in het spel”, doet hij zijn voorliefde uit de doeken.

Gepokt en gemazzeld in de top van het voetbal – Keenswijk was in Suriname actief als prof – brengt hij alweer de nodige jaren zijn kijk over op spelers. Dat deed hij voornamelijk bij tweede elftallen. “Vorig seizoen was ik nog trainer van FC Perkouw 2”, zegt hij enthousiast. “Ik woon zelf in Hoogvliet. Dat is niet naast de deur, maar voor mij is het belangrijk dat ik ergens een klik heb en dat ik in alle vrijheid kan werken zoals ik dat graag doe. Bij Stolwijk voelde alles meteen goed.”

Hij voetbalt met zijn nieuwe elftal in de reserve vierde klasse. “Dat kan hoger”, maakt hij meteen duidelijk dat zijn ambities groot zijn. “Ik vind dat we moeten gaan voor de bovenste plaatsen. Die ambitie heb ik als trainer altijd. Zoals ik ook nog steeds de ambitie heb om ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Ik hoop dat mij die kans nog een keer wordt gegund.”

Een uitgebreide kijk op het voetbalspel heeft Keenswijk zeker. Hij gruwelt van de lange bal. “Wat mij betreft wordt de lange bal verboden”, lacht hij. “Bij Stolwijk moeten ze wennen aan mijn speelwijze, maar ik zie graag goed voetbal met backs die opkomen. Geen backs die er al staan, maar die er komen. Ik wil beweging in het spel.”

Klik op vv Stolwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Stolwijk voor meer informatie over de club.