IJsselmeervogels sluit jaar af met overwinning

0
138

De laatste wedstrijd van 2018 voor IJsselmeervogels zit erop in de Tweede Divisie, en die werd goed afgesloten De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd met 4-1 gewonnen. Alle goals vielen pas in de tweede helft.

Het was best opmerkelijk dat het in de eerste helft nog 0-0 stond. Kansen waren er in overvloed, en dan met name voor IJsselmeervogels. Een voorzet van Eef van Riel viel, welliswaar niet bedoeld, op de lat. Mike van de Laar schoot een vrije trap op de kruising en van Nieuwkoop redde twee keer kort achter elkaar op inzetten van Maikel de Harder en Gillian Justiana.

In de tweede helft was er hetzelde spelbeeld. Alleen nu vielen de doelpunten wel. Net als vorig seizoen in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys vielen de doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft als rijpe appelen van de boom. Achtereenvolgens Gillian Justiana, Felitciano Zschüssen en Danny van den Meiracker troffen doel. De mooiste kwam op naam van Maikel de Harder. Hij ontving de bal zo’n 10 meter voor het doel. Speelde directe tegenstander Demon zoek. Schoot niet gelijk, maar liet invalkeeper Virgil Deen dit wel denken en schoot daarna beheerst binnen. De laatste treffer van het jaar op De Westmaat kwam op naam van Marc Magan. De middenvelder van Rijnsburgse Boys mocht van een meter of 12 uithalen in een fase waar IJsselmeervogels het wel goed vond. De punten waren al binnen voor IJsselmeervogels en doordat AFC en Katwijk gelijkspeelde gaan De Vogels met een lekker gevoel de winterstop in.

Na de winterstop wordt de competitie hervat voor De Vogels met een uitwedstrijd bij koploper AFC. Rijnsburgse Boys speelt thuis tegen GVVV.